Spikebestendige vloer met Magic Oil 2K Original

Kleedkamer
Kleedkamer

Lopen met spikes onder golfschoenen is, op zijn zachtst gezegd, tamelijk belastend voor een houten vloer. Geen wonder dat die na verloop van tijd vol zit met kleine gaatjes. Dat was het geval bij een Noord-Brabantse golfclub. BVO Vloeren uit Breda werd ingeschakeld om de vloer te renoveren. Voor de afwerking werd gekozen voor de Magic Oil 2K Original van Pallmann.

Kleedkamer
Kleedkamer

Sebastiaan Hermsen, Technisch Commercieel Adviseur Pallmann: ‘BVO Vloeren is al langer een vaste afnemer van onze lijmen. Door dit project zijn we voor de eerste keer gaan samenwerken op het gebied van onze oliën. De vloer van de kleedkamer van de golfclub was flink beschadigd door de pinnen onder de golfschoenen. Bas van Oosterbos, eigenaar van BVO Vloeren, was op zoek naar een kwalitatief goede, sterke olie met een warme kleur. Daarop hebben we uit de drie voorgeselecteerde kleuren de keuze gemaakt voor de Balanced Oak uit onze Color Collection.’ 

Droogpoetsen
Droogpoetsen

Lees ook: Nieuwe locatie en ruimere openingstijden INTR. point Hengelo

Gaatjes in de vloer
Gaatjes in de vloer

Hermsen en collega Marvin Kolen, applicatiespecialist, zijn mee de vloer opgegaan. ‘We hebben meegeholpen met oliën en in- en uitpoetsen, gewoon om er samen het beste resultaat mee te bereiken. Het ging om ruim 220 m2 vloeroppervlak, die eerst geschuurd en daarna afgewerkt moest worden. Omdat het droogproces snel verloopt, waren er uiteindelijk maar een paar dagen nodig voor dit project. De volle olie geeft een gelijkmatig mat en fluweelachtig uiterlijk aan het oppervlak. Inmiddels zijn we met BVO Vloeren alweer enkele opdrachten verder met onze oliën. Dat geeft wel aan dat er vertrouwen is in de hoge kwaliteit van onze producten.’ Rond deze tijd lanceert Pallmann bovendien een nieuwe invisble olie, de Magic Oil Pure. ‘Daar hebben we hoge verwachtingen van,’ aldus Sebastiaan Hermsen.

Pallmann Magic Oil 2K
Pallmann Magic Oil 2K

Tekst: Reinold Vugs

Inpoetsen
Inpoetsen