T&G Wood onderneemt tegen kanker

T&G Wood onderneemt tegen kanker | Parketblad


EDE - T&G Wood draagt tegenwoordig het label KWF-Zakenvriend en steunt daarmee het onderzoek naar kanker. “Een KWF-Zakenvriend werkt mee aan een wereld waarin kanker niet langer een dodelijke ziekte is. Als ondernemer voel ik dit als een maatschappelijke plicht. Bovendien past deze zet uitstekend binnen de waarden die wij als organisatie graag uitdragen”, vertelt Ton Schulte.

 

Maatschappelijke betrokkenheid is volgens de directeur van de parketgroothandel (www.tg-wood.com) een belangrijk speerpunt binnen zijn bedrijf. “Dat geldt niet alleen bij de verantwoorde keuze voor FSC-certificeringen van onze houtproducten, maar ook voor onze medemensen. Dagelijks werken wij met een passie om dingen goed te doen. Niet alleen in het belang van onze klanten, maar ook met oog voor de maatschappij en de toekomst. De termen waar T&G Wood dagelijks veel waarde aan hecht zijn daadkracht, inlevingsvermogen, duidelijkheid en verantwoordelijkheid. Vier krachtige termen die uitstekend passen bij de doelen die KWF Kankerbestrijding voor ogen heeft!”

 

Talentvolle jonge onderzoekers

Voor Schulte was de keuze KWF Kankerbestrijding (www.kwfkankerbestrijding.nl) te steunen snel gemaakt: “De cijfers laten zien dat jaarlijks 91.000 mensen in Nederland de diagnose kanker krijgen te horen. Daar schrik ik nog altijd van. Met onze bijdrage hopen wij een steentje bij te kunnen dragen aan belangrijke onderzoeken om deze ziekte niet langer dodelijk te laten zijn.”

Een KWF-Zakenvriend stelt als midden- en kleinbedrijf maandelijks een vast bedrag beschikbaar. Dit wordt door KWF Kankerbestrijding gebruikt om wetenschappelijk onderzoek te verrichten en de ontwikkeling van KWF-Fellows mogelijk te maken. Hierdoor kunnen talentvolle jonge onderzoekers ervaring opdoen in wetenschappelijke kankeronderzoeken en/of de specialistische behandeling van kanker. Deze KWF-fellows blijken een bijzonder goede investering: veel oud-fellows bekleden op dit moment topposities binnen het kankeronderzoek.