Tarkett en de milieutop in Parijs

27-11-2015
Tarkett en de milieutop in Parijs

Tarkett en de milieutop in Parijs

PARIJS- Tarkett heeft zich aangesloten bij een coalitie van internationale bedrijven die oproept tot concrete actie tegen klimaatverandering.

De oproep wordt gedaan aan de vooravond van de Climate Change Conference of the Parties 21 (COP21), de VN-klimaatconferentie die wordt gehouden van 30 november tot 11 december in Parijs. Deze nieuwe coalitie, bestaande uit 78 CEO's van internationale bedrijven die actief zijn in meer dan 150 landen en regio's met een gezamenlijke omzet van 2,13 biljoen dollar, is er van overtuigd dat de private sector de verantwoordelijkheid heeft internationaal in actie te komen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

De internationale CEO's zijn het er over eens de noodzaak om vrijwillig actie te ondernemen om de milieu en CO2-voetdruk te verminderen, klimaatrisico's actief te beheren en deze te betrekken in besluitvorming. De coalitie dringt er bij de wereldleiders op aan om op COP21 een ambitieuze klimaatovereenkomst te bereiken die aansluit op de doelen van de VN.