Tarkett verhoogt productiecapaciteit van LVT

Tarkett verhoogt productiecapaciteit van LVT | Parketblad

PARIJS- Tarkett heeft vandaag bekend gemaakt dat het de productie van luxe vinyl tegels (LVT) in Europa wil gaan uitbreiden.

Met de nieuwe uitgebouwde productielocatie in het Poolse Jaslo ter aanvulling op de LVT-fabrieken in Frankrijk, Luxemburg en Duitsland zal Tarkett in staat zijn om de groeiende vraag in de LVT-markt (het snelst groeiende vloersegment in Europa) het hoofd te bieden, zo stelt de fabrikant. Tarkett verwacht dat de nieuwe LVT-productie in Polen eind 2016 volledig in bedrijf zal zijn.

De fabriek van Tarkett in Jaslo is door het Pools nationaal centrum voor onderzoek en ontwikkeling (een door de EU gefinancierde Poolse overheidsinstantie) uitgeroepen tot een van de meest innovatieve en concurrerende productielocaties in Polen. Dit geldt met name voor de grote voortvarendheid waarmee de vestiging productie-efficiëntie en milieuvriendelijk productontwerp combineert voor de nieuwe luxe kliktegel van Tarkett; een waardetoevoeging dankzij ftalaatvrije en 100% herbruikbare materialen met geringe uitstoot van vluchtige organische stoffen.

“Deze aanzienlijke investering in onze fabriek in Polen zorgt voor nieuwe geavanceerde technologieën ten gunste van onze kwaliteit, productie en vooral ook de dienstverlening aan onze klanten. De fabriek gaat een centrale rol vervullen in de ontwikkeling en aflevering van onze sterke LVT-collectie in Europa,” aldus Remco Teulings, president van Tarkett EMEA. “Tarkett is van plan dit succes verder uit te bouwen door de klant voorop te blijven stellen en te blijven innoveren.”

De sterke infrastructuur en centrale ligging, plus de vaardigheden en kwaliteit van de werknemers waren doorslaggevende factoren in de besluitvorming van het bedrijf. “We zijn zowel zakelijk als maatschappelijk gezien blij met de aanwezigheid van Tarkett in Jaslo,” aldus Ryszard Pabian, burgemeester van Jaslo. “Ik verwacht dat de verdere dynamische ontwikkeling van de Tarkett-fabriek in Jaslo niet alleen gunstig zal zijn voor de inwoners van onze stad maar ook voor andere organisaties die hier actief zijn.” Het nieuwe productiecentrum van Tarkett zal naar verwachting dit jaar nog operationeel worden en creëert meer dan 130 nieuwe banen in de regio. Op de foto: de entree van het stadje Jaslo.

Tarkett levert LVT in drie collecties: Starfloor, iD Essential en iD Inspiration. Ga voor meer informatie naar www.flooristhenewplayground.nl
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen