Ten Dam Vloeren opent deuren

07-04-2014
Ten Dam Vloeren opent deuren

Ten Dam Vloeren opent deuren


PURMEREND – Robert en Patricia ten Dam hebben onlangs Ten Dam Vloeren geopend. Dit is een doorstart van Ten Dam Parket. De nieuwe winkel is gevestigd in hetzelfde pand aan de Kwadijkerkoogweg 21 te Purmerend. Het nieuwe telefoonnummer is +31 (0) 299 763 688. Net als Ten Dam Parket is Ten Dam Vloeren aangesloten bij ParketGroep Nederland.

 

Robert ten Dam vertelt dat hij op 20 februari faillissement moest aanvragen. Dit werd op 25 februari 2014 uitgesproken. Hierdoor verloren elf medewerkers en Robert zelf hun baan. Ten Dam Parket had ook twee filialen. Dat in Heerhugowaard is gesloten en voor dat in Limmen wordt een koper gezocht. “Een faillissement gaat niet over één nacht ijs en doe je niet voor de lol. Als je er over nadenkt, is het te bizar voor woorden”, vertelt Robert.

“Een familiebedrijf van vijf decennia, drie vestigingen en tot vijf jaar geleden nog vijftien man personeel in dienst... De bouwcrisis is hier zeker debet aan maar de regeltjes en sociale premies hebben ons de das om gedaan. Vijf jaar geleden hadden wij vijftien man en betaalden wij 30.000 euro aan pensioenpremies. Begin dit jaar betaalden wij 65.000 euro voor elf medewerkers. Je eerste plintje moet dan nog verkocht worden!”

 

Eigen spaargeld

Daar kwam nog bij dat enkele van Roberts medewerkers ziek werden. “Natuurlijk heel vervelend voor die mensen zelf maar het drukt ook stevig op je bedrijfskosten. De laatste drie jaar waren het zwaarst. Sommige maanden moesten wij eigen spaargeld in het bedrijf steken om de salarissen te kunnen betalen. Dat kwam in de loop van de maand wel weer terug, maar het werkt niet prettig. Na drie jaar negatieve cijfers is de koek dan op. Gelukkig hebben wij geen schulden achter gelaten bij ons personeel en leveranciers. Dat helpt ons nu ook met onze doorstart. Op één leverancier na helpt iedereen ons. Daar zijn wij iedereen bijzonder dankbaar voor! Personeel huren wij voortaan in.”