Tiende editie Vakdagen trekt 8.156 bezoekers

09-04-2015
Tiende editie Vakdagen trekt 8.156 bezoekers

Tiende editie Vakdagen trekt 8.156 bezoekers

GORINCHEM - De tiende editie van Vakdagen Parket & Woninginrichter heeft 142 bezoekers meer getrokken dan vorig jaar. Ook het NK Parketleggen en Woningstofferen trokken veel publiek. In Evenementenhal Gorinchem was duidelijk merkbaar dat de Nederlandse woonbranche opleeft en dat ondernemers weer vertrouwen krijgen in de toekomst. Op de foto hiernaast de stand van de Plinten & Profielen Centrale, waar ook Festool zijn kunnen toonde.

Volgens de bezoekerscijfers van organisator Evenementenhal Gorinchem bezochten maandag 30 maart 3.397 (2014: 3.167) woonprofessionals de Nederlandse vakbeurs voor vloeren, raamdecoratie en wandbekleding. Dinsdag was met 2.491 (2014: 2.642) iets minder druk bezocht dan vorig jaar. Op de woensdag kwamen 2.268 (2014: 2.205) bezoekers naar Vakdagen Parket & Woninginrichter. Het aantal exposanten was met circa negentig bedrijven iets minder dan in 2014.

 

Binnenkort

Organisator Evenementenhal Gorinchem spreekt van een ‘zeer succesvolle tiende editie’. “Voor ons als team is een beurs succesvol als de bezoekers en exposanten tevreden zijn. Wij hebben vele bezoekers gesproken die aangaven dat zij hun bezoek waardevol vonden”, aldus eventmanager Alieke Ingerman van het beursteam. Dit bestond verder uit Debbie de Bruijn, Christel Elbertse, René Floor en Rianne Kabbes.

“Wat wij vaak hoorden, is dat mensen veel productinnovaties hebben gezien en hun netwerken flink hebben kunnen uitbreiden. De exposanten gaven aan dat zij goede gesprekken hebben kunnen voeren en zaken hebben kunnen doen. Ook is veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de bezoekers. Daarom zijn wij erg blij dat deze kwaliteit is gestegen en dat dit duidelijk merkbaar was. Deze lijn willen wij in de toekomst zeker voortzetten. De datum voor de volgende editie maken wij binnenkort bekend. Als beursteam willen wij alle bezoekers hartelijk bedanken voor hun komst en de exposanten voor hun inzet. Heel graag tot de volgende keer!”

  

Nooit zoveel

“Het is hier vooral zien en gezien worden. Je kunt van deze beurs zeggen wat je wilt, maar in drie dagen tijd kun je nooit zoveel klanten en prospects spreken en zoveel producten laten zien”, horen wij van international business development manager Carlos van Vorst op de stand van Heywood Vloeren.

Lars Versteeg van Flamingo Parket: “Dit is geen massabeurs en je ziet dat een groot deel van de bezoekers uit het zuiden van Nederland komt. Maar bij ons is de tijd voorbij gevlogen. Hoewel het dinsdag en woensdag wat rustiger was dan maandag. Vorig jaar stonden wij niet hier maar op de eerste European Floor & Wall Exhibition in Gent. Die is tweejaarlijks. Het zou fijn zijn als de Vakdagen ook eens in de twee jaar worden gehouden. Dan wisselen Nederland en België elkaar goed af!”

 

Meer lezen over Vakdagen Parket & Woninginrichter 2015? Mis dan Parketblad van 22 mei niet. Nog geen abonnee? Vraag dan nu uw gratis proefnummer aan.