Ton Magdelijns op Haagse Energiebeurs

duurzaam 08-10-2012
Ton Magdelijns op Haagse Energiebeurs

Ton Magdelijns op Haagse Energiebeurs


DEN HAAG - Dat je tegenwoordig een stapje harder moet lopen en je moet onderscheiden van de massa, bewees Interieur Design Ton Magdelijns gisteren door zich te presenteren op de Haagse Energiebeurs. Deze vond plaats in het atrium van het stadhuis en focuste op duurzame voeding, vrije tijd, vervoer en wonen.

 

In de categorie Wonen pakte Interieur Design Ton Magdelijns uit met allerlei producten van natuurlijke grondstoffen. Zoals gordijnen van zijde, katoen en linnen, en wollen karpetten. Met het bamboe van Moso en het Marmoleum van Forbo bood deze woondetaillist twee vloerbedekkingen waar je een echt groen verhaal bij kunt vertellen. Rolf Bakker van Moso International (www.moso-bamboe.nl) hielp daarbij. “Doordat bamboe zo snel groeit, is het een grondstof die zichzelf ook snel vernieuwt. Dat hebben ze in China ook door, want de overheid beheert de bossen zorgvuldig.”

Mark Magdelijns vertelde bezoekers hoe Forbo (www.forbo.nl) linoleumvloeren maakt van lijnolie, tallolie, pijnhars, houtmeel, kalksteen, pigmenten, jute en lak. “Maar liefst 97 procent van deze grondstoffen zijn natuurlijk, waarvan 70 procent hernieuwbaar en bijna 40 procent gerecycled. Marmoleum is daarnaast volledig biologisch afbreekbaar. Wij zijn door de gemeente gevraagd hier te laten zien dat vloerbedekkingen en andere woonproducten ook milieuvriendelijke en duurzaam kunnen zijn. Dat doen wij natuurlijk graag en op zo’n middag bereik je toch mensen die je anders niet zo snel in je winkel krijgt.”

Ton Magdelijns op Haagse Energiebeurs