Tweede leven voor gebruikte vloeren

#interieurbouw 31-03-2021
Tweede leven voor gebruikte vloeren

COREtec Floors zet een terugnamedienst op poten om gebruikte vloeren een tweede leven te geven. Binnenkort komt er een platform waar de ‘nearly new COREtec ’-vloeren worden aangeboden. 
Tweede leven voor gebruikte vloeren
In eerste instantie worden deze Second Life vloeren aan verenigingen en jeugdbewegingen aangeboden, maar ook particulieren kunnen hier terecht. Ophalen en reinigen met COREtec bio-producten door een maatwerkbedrijf, bezorgen de vloer een tweede leven met nauwelijks merkbaar kleurverschil.
De Soundcore technologie van COREtec Floors zorgt voor een geluiddempend kernmateriaal dat rigiditeit garandeert zonder verlies aan buigzaamheid. Dankzij deze technologie zijn de 8 mm dikke planken zachter dan luxevinyltegels, de geluidsdemping is beter en het hout-kunstofcomposiet zorgt ervoor dat er geen ondervloer meer nodig is. Door de achterzijde uit kurk en het makkelijke kliksysteem zijn COREtec-vloeren zwevend en droog te plaatsen.
 
Hergebruik of recyclage?
De meerlaagse constructie uit diverse materialen vereist dermate veel energie om te kunnen worden gerecycleerd dat een circulaire oplossing aangewezen is. COREtec Floors zag daarin net een kans om met een milieuvriendelijke oplossing te komen: inzetten op oneindig hergebruik via een nieuw businessmodel: Second Life vloeren. Omdat de vloeren droog en dus demonteerbaar geplaatst worden – tot 400 m² zonder uitzettingsvoeg en in tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat zonder profieltjes aan deuropeningen – en bestaan uit duurzaam materiaal, is dat immers perfect mogelijk.
 
Tweede kans
Wie thuis een COREtec-vloer heeft liggen en kiest voor een nieuwe COREtec-vloer, kan bellen naar de vloerspecialist om zijn vloer gratis te komen ophalen. De klant slaat twee vliegen in één klap: hij spaart stortkosten uit en krijgt een mooie korting op de aankoop van een nieuwe COREtec-vloer. Via het Second Life platform krijgt de oude vloer een echte tweede kans. En daardoor werkt de klant ook mee aan een meer duurzame wereld.
Met dit nieuwe  Second Life bedrijfsmodel draagt COREtec Floors dus bij aan de circulaire economie en maakt van de levenslange garantie bij het residentieel gebruik geen ijl begrip!
Foto’s: Second Life vloer gemixt met nieuwe planken in het nieuwe hoofdkantoor van COREtec Floors

Tweede leven voor gebruikte vloeren
Tweede leven voor gebruikte vloeren