Uitbreiding Douwes Dekker HDF-PVC collectie

19-05-2016
Uitbreiding Douwes Dekker HDF-PVC collectie

Uitbreiding Douwes Dekker HDF-PVC collectie

WIJK BIJ DUURSTEDE- De Plinten & Profielen Centrale (PPC) heeft zijn vloeren collectie Douwes Dekker HDF-PVC flink uitgebreid en deels vernieuwd. Er zijn nu 18 decors in 23 uitvoeringen, waarvan 12 spiksplinternieuwe decors.

Alle nieuwe houtdecors zijn in eiken met het momenteel zo populaire grijs, wit en beige. Omdat veel consumenten tegenwoordig voor brede vloerdelen kiezen, ogen de delen met 21,6 centimeter als echte planken, volgens de PPC. Een effect dat nog wordt versterkt doordat een groot deel van het assortiment wordt aangeboden op 220 centimeter lengte.

De collectie PVC-vloeren op een HDF-drager met kliksysteem telt twee series: Avontuurlijk met een slijtlaag van 0,30 mm en de nieuwe serie Ondernemend met een 0,55 mm dikke slijtlaag. De serie met een slijtlaag van 0,30 mm biedt nu 9 vloeren, waarvan 3 in het extra lange formaat van 220 cm. De 0,55-serie is standaard 120,7 cm lang en biedt 11 decors. Bovendien zijn er twee tegels met een steendecor. De lange 0,55-serie (lengte 220 cm) biedt 3 decors met 4-zijdige vellingkant. Alle vloeren met een slijtlaag van 0,55 mm hebben levenslange garantie bij huishoudelijk gebruik en een PEFC-gecertificeerde HDF-drager.

Beide series Douwes Dekker HDF-PVC bestaan uit een speciaal tegen vocht geïmpregneerde HDF-drager met een backing van kurkgranulaat. Hierdoor is bij vlakke ondergronden geen aparte ondervloer nodig. Met Safe-Lock® PRO heeft Douwes Dekker HDF-PVC een verbeterde klikverbinding aan de kopse kanten. Deze houdt de naden altijd gesloten, zónder storende hoogteverschillen. Sommige vloeren hebben een zeer natuurgetrouwe vellingkant rondom. Dankzij een extra, transparante, vinyl laag en een polyurethaan afwerk laag hebben de vloeren een hoge krasvastheid, aldus de groothandel.