Uitbreiding pand PPC is afgerond.

05-10-2017
Uitbreiding pand PPC is afgerond.

Uitbreiding pand PPC is afgerond.


WIJK BIJ DUURSTEDE - "Met een eigen pand is er altijd wel iets te verbouwen, toch geven we onze laatste grote verbouwing nu het label ‘opgeleverd’!", aldus de Plinten & Profielen Centrale (PPC).

De aanbouw van 6.000 m2 is in fases in gebruik genomen. In juni was de eerste oplevering, de extra magazijnruimte. "Waar we eerder gebruik maakten van meerdere hallen in onze omgeving hebben we nu alles onder 1 dak, een groot voordeel in onze logistiek", aldus de groothandel.

In augustus werd de nieuwe expeditiehal in gebruik genomen, bijna 3 keer zo groot als de oude hal en aangesloten op alle magazijnen. De hal biedt genoeg ruimte voor de 12 bussen van PPC, die altijd binnen worden geladen. "Ook hebben we in deze hal 5 laaddocks voor onze vrachtwagens. Naast de enorme expeditiehal hebben we ook onze eigen wasstraat voor bussen en vrachtwagens."

Het proces van binnenkomst, order picking en verzending is in de zomer geoptimaliseerd. Waar eerst de binnenkomende goederen via dezelfde laadhal werden uit- en ingeladen gaat alles nu logisch door het pand. Links komen de goederen binnen, in het midden worden ze in het magazijn geplaatst en rechts verlaten ze het pand. Deze logistieke verandering had wel wat voeten in de aarde en vroeg veel flexibiliteit. "Gelukkig hadden onze klanten begrip voor de situatie en kunnen we ze nu weer bedienen zoals ze gewend zijn", zo stelt de PPC.

Een ander mooi voordeel van het nieuwe pand: het geeft ruimte op ons dak voor 662 zonnepanelen. In de toekomst is het bedrijf grotendeels zelfvoorzienend in de energie, zo stelt men in Wijk bij Duurstede.

Al met al een uitbreiding om heel trots op te zijn. Nieuwsgierig? "We laten het graag zien, maak een afspraak en kom naar Wijk bij Duurstede!"

    

Uitbreiding pand PPC is afgerond.
Uitbreiding pand PPC is afgerond.
Uitbreiding pand PPC is afgerond.