Unifloor heeft als eerste het NSG label

22-07-2016
Unifloor heeft als eerste het NSG label

Unifloor heeft als eerste het NSG label


DEVENTER- Unifloor Underlay Systems deelt met trots mee dat het als eerste bedrijf in Nederland het nieuwe NSG label mag voeren. NSG staat voor de Nederlandse Stichting Geluidshinder.

NSG gaat 10 dB labels en certificaten uitgeven aan de ondervloeren branche en is de grondlegger van de 10 dB contactgeluid reductie eis in ons land.  De ondervloer producten worden in opdracht van derden, zoals bedrijven en stichtingen, getest en gemeten bij een geaccrediteerd Europees meetinstituut. Producten die voldoen aan de Delta L lin 10 dB contactgeluid reductie volgens de NEN-EN-ISO 10140-3:2010 en de nieuwe minimale kwaliteitseisen die omschreven staan in de EPLF norm CEN TS 16354 komen in aanmerking voor een NSG certificaat en keurmerk. De EPLF is de Europese federatie van laminaat fabrikanten.

De ondervloeren worden, onder andere, beoordeeld op lang- en kortdurige belasting en de minimale waarde die hieraan gekoppeld wordt (in combinatie met een vloerbedekking). Dat betekent dat de ondervloeren die het NSG label dragen van een gegarandeerde kwaliteit zijn en worden ondersteund door alle Europese vloerbedekking leveranciers die zijn aangesloten bij de EPLF. Op het NSG label staat alle informatie die een eindgebruiker nodig heeft, zoals productnaam, waarmee en waarop is getest, het testresultaat en, nieuw, de geldigheidsduur.

Productmanager Frank Vousten van Unifloor: "Wij staan voor kwaliteit en onafhankelijkheid. Unifloor is er van overtuigd dat we met NSG daarin de juiste partner hebben gevonden. Zij hebben meer dan 20 jaar ervaring en contacten met alle VVE's van Nederland. Daarnaast is NSG de grote vraagbaak voor consumenten, het bedrijfsleven en overheden op het gebied van geluid en geluidhinder. We zijn dan ook blij dat NSG een eigen label en certificaat heeft geïntroduceerd."

Unifloor heeft 29 ondervloer combinaties laten testen en daarvoor certificaten ontvangen van NSG. Meer informatie op www.unifloor.nl en op www.nsg.nl

Op de foto: Gerco Morsink, Algemeen directeur Unifloor Underlay Systems B.V. (links) en Erik Roelofsen Directeur NSG