Unilin benadrukt ftalatenvrije productie

Unilin benadrukt ftalatenvrije productie | Parketblad

WIELSBEKE (B)- Als producent van luxe vinyl vloeren garandeert UNILIN wereldwijd 100% ftalatenvrije vloeren, zo laat de fabrikant vandaag weten. Dit betekent dat er zowel tijdens de productie als tijdens het recyclageproces geen ftalaten worden toegevoegd: alleen eigen vloeren en productierestanten – zonder schadelijke ftalaten – worden hergebruikt. Quick-Step, het consumentenmerk van UNILIN, en Pergo, dat zich richt op de projectmarkt, bewijzen met deze stap dat ze niet alleen focussen op technische innovaties, maar daar ook uiterst strenge eisen voor kwaliteit, gezondheid en duurzaamheid aan koppelen. Daarmee bevestigen beide UNILIN-merken hun voortrekkersrol in de sector, zo stelt de fabrikant tevreden vast.

“Voor UNILIN primeert kwaliteit door innovatie”, benadrukt Chief Sustainability Officer Tino Mulle. “Dankzij die maximale focus op kwaliteit en duurzaamheid garanderen we dat ál onze luxevinylvloeren ftalatenvrij zijn.”
Die belofte kan UNILIN onder meer hardmaken door alleen eigen vloeren en productierestanten te recycleren. Zo is het uitgesloten dat ftalaten via externe producten in het productieproces terechtkomen en is het eindresultaat 100% ftalatenvrij UNILIN heeft de formule en compositie van de vloeren dus steeds volledig zelf in handen. En dat draagt dan weer bij tot de optimale stabiliteit van de luxe vinyl vloeren, aldus de fabrikant.

De ftalatenvrije luxe vinyl vloeren van UNILIN rollen van de band in de vinylfabriek in Wielsbeke. De vestiging opende de deuren in 2014 en zorgt voor alle LVT-producten van Quick-Step en Pergo. Specialisten volgen er het productieproces op de voet, van grondstoffen tot afgewerkte vloer. Wegens mogelijke gezondheidsrisico’s bij gebruik van ftalaten gebruiken Quick-Step en Pergo alleen alternatieve, ftalatenvrije weekmakers. Waar dat technisch mogelijk is, schakelt UNILIN zelfs biogebaseerde weekmakers in. Zo garandeert UNILIN LVT-producten die volledig ftalatenvrij zijn. Bovendien zet het bedrijf zich in om van biogebaseerde weekmakers de norm te maken. En dankzij het perfect verzegelde oppervlak van de LVT-vloeren komt slechts een absoluut minimum aan vluchtige organische stoffen vrij: maar liefst honderd keer minder dan de Europese norm oplegt, zo laat men vanuit Wielsbeke weten.
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen