Unilin kondigt akkoord aan voor overname Pergo

29-10-2012
Unilin kondigt akkoord aan voor overname Pergo

Unilin kondigt akkoord aan voor overname Pergo


WIELSBEKE - De Unilin-groep, met Quick-Step als bekendste merk, heeft vandaag een principeakkoord gesloten met het in financiële problemen verkerende Pfleiderer AG tot overname van de daarbij behorende laminaatfabrikant Pergo. “Wij zijn ervan overtuigd dat de synergie tussen deze twee sterke bedrijven zal bijdragen tot nog meer innovatieve laminaatvloeren. Bovendien biedt het de mogelijkheid tot de uitbreiding van activiteiten waarin onze beide bedrijven op vandaag minder sterk vertegenwoordigd zijn”, lezen wij in het persbericht.

 

Unilin zegt dat deze samenwerking haar ‘uitmuntende technologie’ inzake laminaat, meerlaagsparket en vinyl combineert met het intellectuele eigendom en de fabricagetechnologie van Pergo, een van de pioniers in de laminaatindustrie. De overname creëert volgens Unilin (www.unilin.com) een bedrijf met een unieke focus op design, innovatie, kwaliteit en service. “Hierdoor kunnen wij onze klanten een ongeëvenaarde vloerervaring aanbieden.” Dit is onder meer te danken aan het feit dat Pergo een van de vier Europese vloerenfabrikanten van High Pressure Laminate (HPL) is. Het grootste verschil tussen HPL en het gebruikelijke Direct Pressure Laminate (DPL) is dat er op de HDF-drager meer lagen papier worden geperst. Dit geeft een dikkere en stevigere toplaag met een hogere drukvastheid.

 

Troeven optimaliseren

In zijn reactie op de overname verklaart Jeffrey S. Lorberbaum, voorzitter en ceo van Mohawk Industries Inc., waarvan Unilin deel uit maakt: “Pergo is een leider in laminaatvloeren in de VS en de Scandinavische landen, met superieure strategieën van toegevoegde waarde. Deze overname vult ons distributienetwerk voor speciaalzaken aan met de kracht van Pergo in het doe-het-zelfkanaal in de VS. Daarnaast verruimt Pergo onze geografische positie en biedt het kansen de patentenportefeuille van Unilin uit te breiden. De combinatie van de twee entiteiten creëert mogelijkheden voor beide bedrijven hun troeven te optimaliseren en de design- en productprestaties van beide merken te versterken.” Er wordt nog gewacht op de gebruikelijke overheidsbeslissingen en voorwaarden voor de definitieve beëindiging van de overdracht. De verkoop wordt verwacht afgesloten te zijn voor het einde van het eerste kwartaal 2013.

Pergo (www.pergo.com) heeft zijn hoofdkwartier in het Zweedse Trelleborg en fabrieken in Scandinavië en de VS. Op de foto's: de Pergo Europe Tour showt de laminaatcollecties voor 2012 tijdens de Marketday XL: “thuis in vloeren”. Deze vond 7 november 2011 plaats bij het Home Trade Center in Nieuwegein.

Unilin kondigt akkoord aan voor overname Pergo