Unilin sluit overeenkomst voor Micodur

04-01-2017
Unilin sluit overeenkomst voor Micodur

Unilin sluit overeenkomst voor Micodur


WIELSBEKE- Unilin, de moedermaatschappij van Quick-Step, heeft met de bedrijven Li&Co Switserland en Karl-Heinz Scholz een overeenkomst gesloten voor het toepassen van Micodur, een paneelmateriaal voor vloeren op basis van mineralen.

Micodur (een geregistreerd handelsmerk) panelen zijn volgens Unilin bijzonder dimensie stabiel, vuur- en vochtwerend en milieuvriendelijk. De panelen kunnen prima dienen als drager voor LVT, kurk of andere toplagen. De panelen kunnen op zichzelf ook bedrukt worden en als vloer worden toegepast. Unilin heeft nu de mogelijkheid om sublicenties uit te geven voor Micodur, dat door de twee andere partners is ontwikkeld.

Alle betrokkenen zijn zeer in hun nopjes over de gesloten overeenkomst en het brede scala aan toepassingsmogelijkheden van het materiaal, zowel als drager als toplaag, plus de vele contacten die Unilin via het verlenen van licenties voor haar kliksystemen in de vloerenwereld heeft. Voorbeelden van Micodur zullen te zien zijn op de stand van Unilin IP komende Domotex in Hannover (14-17 januari): hal 6 E44. Li & Co hebben ook een stand op de grootste vakbeurs voor vloeren van Europa: hal 9 B13. Op de foto een voorbeeld van een vloer met een Micodur toplaag: Japans eiken van Naturo Kork.