UNILIN, Vällinge en USFloors tekenen overeenkomst

20-01-2016
UNILIN, Vällinge en USFloors tekenen overeenkomst

UNILIN, Vällinge en USFloors tekenen overeenkomst

HANNOVER- Tijdens de afgelopen Domotex hebben UNILIN, Vällinge en USFloors een overeenkomst getekend waarbij de eerste twee partijen het exclusieve recht hebben om de gepatenteerde Coretec techniek in licentie uit te geven.

“We zijn zeer verheugd dat we deze overeenkomst hebben kunnen sluiten,” aldus Piet Dossche, CEO van US Floors. “We hebben nu bereikt dat Unilin en Mohawk beschermd zullen zijn binnen ons WPC patent portfolio en dat het Unilin patent en licentie team , dat zeer succesvol is in het opleggen en naleven van de rechten van intellectueel eigendom, besloten heeft om onze licenties te helpen uitbreiden.”

“We kijken uit naar een succesvolle samenwerking,” stelt Bart Van der Stockt van Unilin. “We zien de kracht van het US Floors patent portfolio in en we zien volop mogelijkheden om de ontwikkeling van WPC (Coretec is een hout-plastic composiet) in licenties uit te breiden. In 2012 vroeg USFloors een US patent aan, getiteld "Engineered Waterproof Flooring and Wall Covering Plank", waarin een WPC vloerdeel and wandplank werd beschreven. Hierop zijn drie patenten uitgegeven: US 9,156,233, US 9,193,137 en US 9,234,357. Deze patenten zijn van belang voor planken met een waterdichte kern bestaand uit een plastic composiet. Vergelijkbare patent aanvragen lopen nu voor Europa en China.

"USFloors heeft deze techniek op een perfecte manier op de markt geïntroduceerd. We zijn zeer verheugd dat we deze techniek nu kunnen toevoegen aan ons portfolio van licenties", zo zegt Välinge CEO Niclas Håkansson. Op de foto de stand van USFloors op Domotex 2016.