UZIN introduceert duurzaam vloersysteem

UZIN introduceert duurzaam vloersysteem | Parketblad

HAAKSBERGEN- Met de Terra-Line van Uzin introduceert Unipro het eerste vloersysteem dat ontwikkeld is met duurzaamheid als uitgangspunt, zo zegt men in Haaksbergen. Met de ontwikkeling van deze voorstrijk, egalisatie en dispersielijm bewijst Unipro naar eigen zeggen wederom, de "groenste" aanbieder te zijn op de Nederlandse markt. Producten uit de Terra-line kunnen op dezelfde wijze worden toegepast als de traditionele voorstrijken, egalisaties of lijmen. Alle recepturen zijn voorzien van een EPD (Environmental Product Declaration) waardoor de milieu-impact van het product inzichtelijk én vergelijkbaar is. Met de Terra-line wordt een bijdrage geleverd aan de besparing van grondstoffen en de vermindering van CO2-uitstoot. Het duurzame systeem is een jaar geleden met succes gelanceerd op de Duitse markt.

Met de Uzin Terra-Line zijn de Duitse ontwikkelaars van Uzin Utz AG (het moederbedrijf van Unipro) er in geslaagd om zonder verlies van technische performance, een duurzaam en zeer emissiearm vloersysteem te ontwikkelen. Dankzij de nieuwe recepturen en verpakkingen wordt, in vergelijking met een traditioneel systeem, ca. 250 kg CO2 per 1000 m2 bespaard. Deze besparing is gerealiseerd door bijvoorbeeld in de voorstrijk en egalisatie het aandeel synthetische grondstoffen te verminderen. Voor de lijm zijn meer hernieuwbare grondstoffen gebruikt. Bij de verpakkingen is vooral gekeken naar gerecyclede materialen en de mogelijkheid om het afval te scheiden voor hergebruik.

"Over het belang van duurzaam bouwen is men het inmiddels wel eens", verklaart Maurice Beijk, Specialist Duurzaam Bouwen van Unipro. "Maar, het is helaas nog steeds een zoektocht naar de beste producten. Exploitanten van openbare gebouwen, hotels of kinderdagverblijven, maar ook overheden letten steeds meer op duurzaamheid, de kwaliteit van de lucht in een gebouw en de uitstoot van emissie. Daarnaast worden aspecten als hergebruik, duurzaamheid en CO2-uitstoot steeds vaker onderdeel van het pakket van eisen. Dat is voor ons de reden geweest om producten te ontwikkelen voor duurzaam bouwen. Met de Terra-Line kunnen onze klanten, heel eenvoudig en als énige, de meest duurzame oplossing bieden voor de vloer."

Uzin Terraprimo 10 heeft een 40% verbeterde CO2-balans ten opzichte van vergelijkbare producten. Bovendien wordt met Uzin Terraprimo het gebruik van kunststof afval, ten opzichte van traditionele kunststof cans, gereduceerd met 75%. Dankzij de handige en hersluitbare bag-in-box verpakking kan het afval eenvoudig worden gescheiden en is er aanzienlijk minder afval op de bouw. De vierkante verpakking is efficiënt in transport en opslag. Uzin Terraprimo is voordelig in het gebruik, droogt zeer snel en kan worden gebruikt ter voorbehandeling van zuigende, minerale ondergronden.

Uzin Terraplan 20 heeft een 15% verbeterde CO2-balans ten opzichte van vergelijkbare producten. Het product wordt geleverd in een ergonomische 20-kg verpakking van ongebleekt papier. De egalisatie kan in combinatie met alle soorten vloerbedekking worden gebruikt, heeft een uitstekende vloei en geeft dankzij het LevelPlus effect een zeer glad oppervlak, hierdoor wordt er lijm bespaard bij het aanbrengen van de lijmlaag.

Uzin Terracoll 30 dispersielijm heeft een 70% verbeterde CO2-balans ten opzichte van vergelijkbare Uzin lijmen. Dit is gerealiseerd door het gebruik van méér hernieuwbare grondstoffen en de 100% gerecyclede verpakking. UZIN Terracoll 30 kan op de gebruikelijke wijze verwerkt worden en is geschikt voor zowel textiele vloerbedekking als linoleum. Het product heeft een hoge begin- en eindhechting, is gemakkelijk te verwerken en vertoont al na korte tijd een duidelijke draadstructuur.
Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Parketblad nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen