Uzin UTZ AG opent eerste productielocatie in Amerika

Uzin UTZ AG opent eerste productielocatie in Amerika | Parketblad

DOVER (USA)- Met een grote ceremonie en 180 genodigden is op 25 september de nieuwe vestiging Uzin Utz Manufacturing North America in Dover (Delaware) geopend. De nieuwe fabriek is de 2e locatie van de groep in de Verenigde Staten. Deze nieuwe vestiging maakt net als Unipro uit Haaksbergen deel uit van de Uzin Utz groep. De 40,000 m2 grote fabriek zal de productie voor de Amerikaanse markt voor zijn rekening nemen. Het investeringsbedrag ligt net onder de 12 miljoen euro. “We zijn trots op onze eerste vestiging in Amerika die binnen één jaar gebouwd is” aldus Dr. H. Werner Utz, bestuursvoorzitter van de Uzin Utz AG. Het gebouw heeft een totale vloeroppervlakte van 6,000 m2, de productie neemt hiervan 1,500 m2 voor zijn rekening. “Met deze nieuwe vestiging in Noord Amerika kunnen we nog beter inspelen op de behoeften van onze Amerikaanse klanten” zegt Phillipp Utz, directeur van de nieuwe vestiging in Amerika. Kortere levertijd, kwalitatief hoogwaardige grondstoffen van nabijgelegen leveranciers en gekwalificeerde werknemers waren uiteindelijk de doorslaggevende factoren voor de nieuwe vestiging in Dover, Delaware.

Op dit moment zijn er 15 medewerkers operationeel in het nieuwe pand, maar dit aantal zal naar verwachting dit jaar nog verdubbeld worden. “Er heeft al training plaats gevonden op de nieuwe locatie in Aurora, Colorado. Met de nieuwe vestiging breiden we het aanbod voor onze klanten uit en kunnen we specifiekere informatie verstrekken over onze productinnovaties en systeemoplossingen”, verklaart Philipp Utz.

Uzin Utz AG is al vertegenwoordigd in de Verenigde Staten sinds 2006. Met producten van de merken Uzin, Wolff en Pallmann is er een omzet van rond de 11.2 miljoen euro gegenereerd in 2014.