Vakdagen in Gorinchem trekken 8.282 bezoekers

11-04-2013
Vakdagen in Gorinchem trekken 8.282 bezoekers

Vakdagen in Gorinchem trekken 8.282 bezoekers


GORINCHEM – De achtste editie van Vakdagen Parket & Woninginrichter heeft 8.282 bezoekers naar Evenementenhal Gorinchem getrokken. In de topjaren 2012 en 2011 waren dit er ruim 9.300. Maandag 8 april kwamen er 3.261, dinsdag 9 april 2.776 en woensdag 10 april 2.245 bezoekers. Op het vakevenement presenteerden zich ruim negentig bedrijven en organisaties.

 

Beursmanager Rianne Kabbes zegt heel tevreden te zijn. “Door de afname van het aantal detaillisten is een afname qua bezoekers ook verklaarbaar. Voordeel is dat hierdoor wel de hoge kwaliteit van de vakbezoekers goed naar voren kwam. Ondernemers die hun hoofd boven water houden, spelen het spelletje slimmer dan de afvallers en dat verschil hebben de exposanten wel opgemerkt. Vanuit diverse hoeken kwam het bericht dat zij zelfs flinke orders hebben geschreven!”

 

Positief over kwaliteit

Zowel veel exposanten als bezoekers vertelden onze redactie op maandag dat het hun opviel dat Vakdagen Parket & Woninginrichter kleiner was en minder druk bezocht. Dinsdag en woensdag waren de geluiden bij de exposanten beduidend positiever. Veel deelnemers praatten niet meer over het verminderde bezoek maar toonden zich positief over de kwaliteit van de gasten en gingen lekker met deze aan het werk. De bezoekers zelf bleven die dagen kritisch over het aantal exposanten. Ook zeiden flink wat gasten op de enige Benelux-vakbeurs voor vloerbedekkingen enkele grote bekende namen te missen. Vooral Bona, Fetim, Lecol en Vloergroothandel De Betuwe werden genoemd. Tijdens de beurs was ook duidelijk te merken dat veel Nederlandse winkeliers, leggers en hun toeleveranciers het momenteel echt moeilijk hebben door de ingestorte huizenmarkt.

 

NKP in ActieArenA

Voor veel parketteurs was het Nederlands Kampioenschap Parketleggen ook een belangrijke reden naar Gorinchem te komen. Aan de vijftiende editie van dit sportieve evenement deden maar liefst 32 parketteurs mee. 5 junioren streden in de ActieArenA drie dagen lang om de Ad van Mierlo Bokaal, 27 senioren om de Rien Bouwmeester Bokaal. Daarna deden de parketteurs een aanvullende opdracht met RigoStep Rainbow. Bezoekers konden naast de wedstrijden ook rondneuzen op het nieuwe Demoplein 2013 en de zes inzendingen voor het Beste Parket-idee van Nederland bekijken.

Hieronder alvast wat impressies. Mis voor de uitgebreidere reportages Parketblad van mei niet. Daarin staat ook wie de grote winnaars zijn van het NKP! Nog geen abonnee? Vraag dan nu uw gratis proefnummer aan.