vdp herhaalt pleidooi voor parket

vdp herhaalt pleidooi voor parket | Parketblad

BAD HONNEF- Alsof toeval niet bestaat. Schrijf ik net een stukje over minder houten bruggen in ons land, stuurt de Duitse club van parketproducenten (vdp) een persbericht dat parket de enige echte houten vloer is en blijft.

Ik citeer letterlijk (vertaald uit het Duits): "Het is net als bij goede en slechte wijn. Op de lage prijs na heeft slechte wijn geen enkel voordeel ten opzichte van goede wijn. Bij parket is het kwaliteit onderscheid in vergelijking met houtimitaties eenvoudig voelbaar en merkbaar." Parket is 100 procent echt hout dat gerenoveerd kan worden, zo stelt Michael Schmid, voorzitter van de vdp..

"Echt houten vloeren verhogen de waarde van iedere woning. Er zijn (in Duitsland) meer dan 50 houtsoorten in allerlei kleuren en hardheden in allerlei prijsklassen verkrijgbaar. De verwerking van hout levert veel meer bruikbare energie op dan bij andere vloertypen. Parket is te leggen in bijna ieder denkbaar patroon en dringt zichzelf niet op: het laat zich moeiteloos met andere materialen in de inrichting combineren."

"Parket is duurzaam, eenvoudig te onderhouden en werkt geluiddempend. Parket absorbeert geen stof en vuil en voelt altijd schoon aan. Hout behoudt zijn schoonheid gedurende meerdere generaties. Hoogwaardig hout verspreidt op een natuurlijke wijze een warm woonklimaat."

"Echt hout is altijd eenvoudig te herkennen bij de vakhandel aan het FEP Real Wood kenmerk. Dus geen kunststof vloeren met een houtdecor, die misschien, oppervlakkig gezien, lijken op echt hout maar de natuurlijke voordelen van echt hout echt niet hebben."  Niets aan toe te voegen.

 
Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Parketblad nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen