vdp ontvangt EPD voor parket

23-02-2016
vdp ontvangt EPD voor parket

vdp ontvangt EPD voor parket

HANNOVER- Wanneer u weet dat de vdp de club van de Duitse parketindustrie is en dat EDP staat voor Environmental Product Declaration, dan weet u waar dit naar toe gaat: parket is aantoonbaar onschadelijk voor het milieu.

Tijdens de Domotex ontving vdp voorzitter Michael Schmid uit handen van Dr Burkhart Lehman van het Duitse Instituur voor Bouw en Milieu een oorkonde waarin staat dat massieve vloerdelen en parket voldoen aan de strengste milieu eisen voor de interieurbouw. Wat moet ik daar mee, hoor ik u denken. Wel, voor hout is het blijkbaar mogelijk om een in projectkringen felbegeerde EPD te verkrijgen (de vdp wist al sinds november 2015 dat de verklaring was afgegeven en wachtte met de uitreiking tot de vakbeurs), voor andere vloertypen is dit een stuk lastiger.

Wat ik er mee wil zeggen: wanneer in Duitsland de industrie collectief een belangrijk document in ontvangst mag nemen waarmee het een grote stap kan zetten in de lucratieve projectmarkt, dan zou dit ook mogelijkheden moeten bieden voor parketleveranciers in ons land. Maar wij hebben geen vdp. Wij hebben de Alliance, de VPL, het Ppb, de Nederlandse leden van de FEP...Wij hebben versplintering (flauwe woordspeling, maar toch is het zo). Parketleveranciers in ons land zullen dus ieder voor zich aan een EPD moeten zien te komen. Denk daar maar eens over na. Op de foto de heren Lehman, Schmid en de technische man van de vdp, Marcus Kirschner.