vdp: parket verhoogt de waarde van het huis

03-08-2017
vdp: parket verhoogt de waarde van het huis

vdp: parket verhoogt de waarde van het huis


RIJSWIJK - Het is weer zover: de vdp meldt zich met een argument voor het aanschaffen van parket. Deze keer: het hebben van een parketvloer verhoogt de waarde van de woning wanneer men de woning verkoopt.

De Duitse vereniging van parketfabrikanten (vdp) laat weten dat de eigenaar van een parketvloer niet alleen een vloertype in huis heeft dat eenvoudig te onderhouden is en opnieuw geschuurd en afgewerkt kan worden, de status als Koning der Vloeren zorgt er ook voor dat het huis in waarde stijgt. " Op internet is duidelijk te zien dat een woning met een parketvloer een hogere vierkante meter prijs heeft en dat dit overal wordt geaccepteerd". aldus vdp voorzitter Michael Schmid. Dit geldt overigens ook voor de tarieven van het huren van een woning met een parketvloer.

Parket verhoogt dus de waarde van een woning, en dat is niet alleen goed nieuws voor de huidige eigenaren, maar ook voor de eventuele erfgenamen die het huis willen verkopen, aldus de vereniging. Een vrij macaber argument om parket aan te schaffen, maar dit terzijde. "Vergeleken met het aanschaffen van een hoogwaardige badkamer of keuken vallen de kosten voor een parketvloer nog mee", zo glundert de vdp. "Het is een investering voor de lange termijn die minder aan trends en mode onderhevig is dan de keuken of de badkamer." Dat weet ik nog niet zo, beste vdp...Ook in parket zien we trends en kleuren of patronen die opkomen en weer naar de achtergrond verdwijnen, maar goed...

"Parket is voor iedere partij een goede investering, zowel voor de verkoper als voor de koper van een huis, want ook de koper profiteert weer van deze vloer bij het doorverkopen van het huis na verloop van tijd", aldus Schmid. Hij benadrukt opnieuw het argument van het meerdere keren kunnen schuren van parket, hetgeen de levensduur van de vloer aanzienlijk verlengt in vergelijking met andere vloertypen. Schmid: "Zo kunnen meerdere generaties bewoners optimaal genieten van deze waarde verhogende investering." Vergezocht? Mmmm...hij heeft wel een punt, vind ik.