vdp: Q1 en Q2 in de plus, Q3 in de min

vdp: Q1 en Q2 in de plus, Q3 in de min | Parketblad


RIJSWIJK- Nee, dit is geen code uit Zeeslag...De Duitse vereniging van parketproducenten (vdp) meldt dat het eerste halfjaar van 2016 voor de parketomzet in Duitsland gunstig was, maar het kwartaal daarna zakte het al weer in.

Met maar liefst 7,7 procent (tot een totaal van 4,16 miljoen vierkante meter) groei kunnen de eerste zes maanden van dit jaar gerust succesvol worden genoemd voor de leden van de vdp. Helaas zijn de drie maanden daarna (de lastige zomermaanden) zeer slecht geweest voor de Duitse parketindustrie. "Daarom zijn we terughoudend optimistisch over dit jaar in zijn geheel", aldus vdp voorzitter Michael Schmid tijdens de jaarvergadering van de club in Stephanskirchen (nabij Rosenheim in Beieren).

Parket in meerdere lagen blijft groeien, maar het marktaandeel van tapis en mozaïek blijft teruglopen (in totaal werd er 174.000 vierkante meter van verkocht). Maar dat mag de pret niet te veel drukken, volgens Schmid. Hij wijst op de toename in het aantal nieuwbouw gezinswoningen in Duitsland, waar volgens hem een niet onaanzienlijk deel van het extra verkochte meerlaags parket terecht is gekomen. "Ik ben met name blij dat men meer en meer voor Duits parket kiest. De stijging bij Duits parket is groter dan die bij geïmporteerd parket. Dat was voorheen wel anders." Voor Nederland is Duitsland evengoed nog steeds een belangrijke exportmarkt voor parket, meneer Schmid...