Veel belangstelling voor Interiors United in HTC

15-05-2012
Veel belangstelling voor Interiors United in HTC

Veel belangstelling voor Interiors United in HTC


NIEUWEGEIN – Bijna 150 belangstellenden hebben zich 11 mei in het Home Trade Center (HTC) laten informeren over het concept van Interiors United. “Dit nieuwe event komt voort uit een unieke samenwerking binnen de interieurbranche. De genodigden waren dan ook echt nieuwsgierig naar de inhoud”, vertelt Anne-Marie Burger na afloop.

 

“Met Interiors United hebben we een kans samen te zorgen voor dát moment in het jaar, waarop de gehele interieurbranche elkaar ontmoet, inspireert en van elkaar leert”, vertelt de HTC-directeur enthousiast verder. “Tijdens de bijeenkomst ontstond vrijdag een sfeer van enthousiasme en saamhorigheid. Dit positieve gevoel wordt bevestigd doordat eind van de dag ongeveer zestig procent van de beursvloer op papier was ingevuld met serieuze opties en definitieve inschrijvingen.”

Interiors United (www.interiorsunited.nl) vindt van 9 t/m 12 september plaats in het HTC te Nieuwegein. Dit nieuwe evenement van HTC en Woonmodecity, de vakbeurs van het Nederlands Interieur Instituut (NII), vervangt de Home & Interior beurs. Omdat de organisatie onderkent dat de consument een centrale rol heeft in het nieuwe winkelen, is er op 9 september een consumentendag.

 

‘Nieuwegein perfecte locatie’

Tijdens de bijeenkomst waren vanuit de vloerbedekkingbranche zes bedrijven aanwezig: Cotap (Ambiant), Desso, Finsa, Henkel (Thomsit), Interface en Pergo. Bas Versluis is bij Finsa verantwoordelijk voor de Faus-laminaatvloeren. Wat vindt hij van Interiors United? “Een mooi initiatief, maar voor de vraag of wij er ook aan mee zullen doen, is het nu nog te vroeg. Bovendien start in september bij het HTC het Vloerencollectief. Daar zullen wij onze handen vol aan hebben. Want wij zetten dan niet alleen voor onze vloeren, maar ook voor al onze fineer- en plaatmaterialen van Finsa een grote showroom neer. Omdat wij in Vlissingen in een uithoek zitten, is Nieuwegein voor ons een perfecte centrale locatie.”

 

Vloerencollectief

Het HTC is sinds vorig jaar bezig met het opzetten van een Vloerencollectief van verschillende aanbieders van vloerbedekkingen. Dit zou oorspronkelijk in februari starten, maar door een veranderde opzet van het concept staat de opening nu gepland voor september. “Deelnemen aan Interiors United sluit meedoen aan het Vloerencollectief niet uit. Dit geldt natuurlijk ook andersom, want je praat over twee heel verschillende marketingactiviteiten”, aldus Kitty Ockhuijsen, manager Marketing & Communicatie bij HTC. “Interiors United is een hoogwaardig event van enkele dagen. Als lid van het Vloerencollectief kun je jouw bedrijf permanent aan onze bezoekers promoten. Daarom zijn we ook altijd van maandag tot en met vrijdag open.”

Winkeliersvereniging ParketGroep Nederland zetelt sinds 1 januari ook in Nieuwegein. Als extra promotie van vloeren is er op 5 november de Marketday XL: “thuis in vloeren”. Voor meer informatie: www.hometradecenter.nl. Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom vloeren in het HTC? Vraag dan onder Abonneren & Lezersservice een gratis proefnummer van Parketblad aan.