Veel bezoek voor eerste informatieavond Peitsman

21-02-2013
Veel bezoek voor eerste informatieavond Peitsman

Veel bezoek voor eerste informatieavond Peitsman


ROTTERDAM – Samen met Forbo Eurocol, Unifloor en mFLOR houdt Peitsman deze en volgende maand vijf informatieavonden. Doel van de groothandel is zijn klanten te helpen de vele mogelijkheden en voordelen van pvc/vinylvloeren plus het verwerken daarvan goed te kunnen verkopen.

 

Voor de eerste avond hadden zich bijna 150 vloerenwinkeliers en -leggers aangemeld. Overwegend uit de woninginrichting, maar er waren ook enkele parketbedrijven. De gasten werden om half zes welkom geheten in het magazijn van de Rotterdamse vestiging van Peitsman. Daar stond een flinke rijsttafel klaar met nasi, bami plus saté. Na het eten gingen de gasten in drie rondes aan de slag. Tussendoor was er natuurlijk koffie. Iets over negenen zijn alle presentaties afgelopen.

Ed van Doorn van Lido Woondecor na afloop: “Op alle vragen die ik had, heb ik een duidelijk antwoord gekregen. Bijvoorbeeld van Ron van Eurocol over met welke producten je het beste grindvloeren kunt egaliseren en de droogtijden die je daarvoor moet aanhouden.”

 

Opstook- en afkoelprotocol

Ron Molenaar (l) van Forbo Eurocol in gesprek met twee gasten. Deze technisch-commercieel adviseur vertelde alles over vochtschermen, primers, egaliseren en het verlijmen van pvc/vinyl-vloeren. Molenaar benadrukt dat pvc dampdicht is en dat je problemen kunt verwachten als er vocht onder zit. “Bijvoorbeeld bij een betonnen constructievloer die rechtstreeks op zand is gestort. Daar móet een vochtscherm op. En weten jullie dat piepschuim alleen maar warmte isoleert en zeker niet dampdicht is?”

Hoe zit het met vloerverwarming, vraagt een man. “Hiervoor adviseren wij het Opstook- en afkoelprotocol van het Bedrijfschap Afbouw te gebruiken”, antwoordt Molenaar.

 

Afdekken met PE-folie

Soms is het niet mogelijk nat te egaliseren. Dan biedt Unifloor Underlay Systems uitkomst. Technisch adviseur Zuid-Nederland Frank Vousten: “Let ook hierbij goed op vocht uit materiaal en omgeving. Als je iets aan de bovenkant afsluit, moet je dat ook aan de onderkant doen. Bijvoorbeeld als je pvc/vinyl legt op ons Jumpax Dual-systeem. Leg dan áltijd, ongeacht de staat van de ondervloer, eerst een dampdicht PE-folie van minimaal 150 micrometer dik. Laat de naden daarvan 20 centimeter overlappen en plak deze naden over de gehele lengte af.”

Een van de gasten wil weten wanneer je kunt gaan verlijmen op een Jumpax-tussenvloer. Vousten: “Dan kun je Jumpax het beste 24 uur van te voren leggen, zodat het goed kan acclimatiseren. Zorg er ook voor dat de pvc-stroken de tijd hebben om goed te acclimatiseren. Als je een Jumpax-vloer op vrijdag hebt gelegd en maandag weer verder wilt, kun je die het beste afdekken met een PE-folie. Want de platen zijn van MDF en dat neemt vocht uit de lucht op. Dat kan weer voor werking zorgen met alle valkuilen van dien.”

 

Dimensionale stabiliteit

Peter Kuipers, commercieel-directeur van mFLOR International, gaf uitleg over de specifieke voordelen van de stroken en klikdelen van mFLOR om deze vloeren goed te kunnen verkopen. Hij benadrukt dat de vloeren van mFLOR volledig vrij zijn van gerecycled pvc. “Wij gebruiken de hoogste kwaliteit grondstoffen. Hierdoor is niet alleen de dimensionale stabiliteit van onze vloeren erg goed, ook de emissies van schadelijke stoffen zijn extreem laag. Al onze vloeren voldoen ruimschoots aan de Duitse AgBB-norm, de strengste norm op emissiegebied in Europa. Dat noemen wij ‘mFLOR PU Blue’. Hiermee staan al onze designvloeren garant voor de hoogste kwaliteit op het gebied van binnenklimaat en luchtkwaliteit.”

Vanuit het publiek waren er nogal wat vragen over de marktpositie van de snel oprukkende pvc/vinylstroken. Liggen die binnenkort niet in alle bouwmarkten? Kuipers: “Wij hebben momenteel absoluut geen plannen de bouwmarkt in te gaan. Maar zeg nooit ‘nooit’, want ik kan ook niet in de verre toekomst kijken.”

 

Zie voor de datums en plaatsen van de volgende vier avonden onze Agenda. Wij bezoeken regelmatig uw toeleveranciers op hun workshops en informatiedagen. Niets missen? Lees dan iedere maand Parketblad. Nog geen abonnee? Vraag dan nu uw gratis proefnummer aan onder Abonneren & Lezersservice.