Veel steun voor de petitie BTW-Nee

01-06-2015
Veel steun voor de petitie BTW-Nee

Veel steun voor de petitie BTW-Nee

WOERDEN- Er is veel steun voor de campagne van Zelfstandigen Bouw en Kwaliteitsvakman.nl voor behoud van het verlaagde  btw-tarief in de bouw. De petitie BTW-Nee is de afgelopen vier weken al meer dan twaalfduizend keer getekend.Momenteel geldt voor verbouwing en verbetering van woningen een lager btw-tarief van 6 procent op arbeid. Het lage tarief is bedoeld als stimulans voor de bouw, die door de economische crisis in het slop zat. Per 1 juli loopt de regeling ten einde. Ondanks aandringen van de voltallige oppositie en de hele bouwwereld is het kabinet nog niet van zijn besluit teruggekomen en heeft het nog geen verlenging aangekondigd.

Met het einde van de regeling in zicht beleven bouw- en klusbedrijven drukke tijden. Veel consumenten willen nog profiteren van lagere arbeidskosten bij het plaatsen van een keuken, badkamer of dakkapel. Maar vanaf 1 juli zijn de orderportefeuilles minder goed gevuld en veel bedrijven vrezen dat het effect van de btw-maatregel snel wegebt.  “Het gaat momenteel iets beter in de sector,”  aldus Charles Verhoef, voorzitter van Zelfstandigen Bouw. “Maar het herstel is nog broos en dreigt in de kiem gesmoord te worden als per 1 juli de btw weer omhoog gaat naar 21%. Dat is slecht voor de werkgelegenheid in de bouw en aanverwante sectoren en remt het economisch herstel. Iedereen heeft dan ook belang bij het lage btw-tarief.”

Verhoef roept iedereen op de petitie te tekenen. “Hoe meer mensen  tekenen, hoe groter de kans dat er in Den Haag naar ons geluisterd wordt.”

Petitie: www.btw-nee.nl