Veiligheidsschoen voorkomt rugklachten

26-06-2023
Veiligheidsschoen voorkomt rugklachten

Allshoes heeft samen met Technische Universiteit (TU) Delft het concept voor de eerste Redbrick Smart Safety Shoe ontwikkeld, een veiligheidsschoen die gebruikers actief beschermt.

Veiligheidsschoen voorkomt rugklachten

Met behulp van slimme sensoren in de zool en een algoritme op basis van machine learning herkent de Smart Safety Shoe verkeerde (til)houdingen. De drager wordt dan onmiddellijk gewaarschuwd. Door verkeerd tilgedrag te signaleren en te verbeteren voorkomt de werknemer rugklachten en uitval op de langere termijn.

Allshoes verwacht de innovatieve veiligheidsschoen in 2025 op de markt te brengen. De ontwikkeling van de Smart Safety Shoe is nu in de afrondende fase, de technologie werkt en het onderzoek is afgerond. De volgende stap: de technologie in de zool verwerken zonder in te leveren op het comfort en beschermende vermogen van Redbrick. Daarna wordt de schoen voorbereid voor productie. De Smart Safety Shoe zal geïntroduceerd worden in de Redbrick-schoenenlijn.

Veiligheidsschoen voorkomt rugklachten

Veiligheidsschoen herkent houdingen

Allshoes heeft tijdens het proces intensief samengewerkt met studenten van de TU Delft. Vanaf het eerste onderzoek naar wat een slimme veiligheidsschoen moet zijn tot een eerste prototype dat houdingen kan herkennen op basis van een machine learning model. Dit model kan verschillende (til)houdingen detecteren en werkt universeel voor zowel mannen als vrouwen, klein, groot, licht en zwaarder.