Verbeterde akoestiek van Palio Core

09-03-2017
Verbeterde akoestiek van Palio Core

Verbeterde akoestiek van Palio Core


RIJSWIJK - Designflooring, introduceert zijn nieuwe Palio Core-collectie "met uitzonderlijke akoestische voordelen en zeer realistische designs", aldus de fabrikant.

Na het succes van de Palio Clic collectie met klikvergrendeling, introduceert Palio Core nu acht houteffect-(1220,0mm x 179,0mm) en vier natuursteeneffect (600,0mm x 307,0mm)-designs, waaronder de white wash houttinten van de Sorano en de subtiele grijstinten van de Pienza, met nieuwe en verbeterde eigenschappen voor huishoudelijke en commerciële interieurs.

Verbeterde akoestiek van Palio Core

Naast het gepatenteerde Klik-vergrendelingssysteem en de 0,55 mm slijtlaag, presenteert Palio Core een duurzaame rigide kern. Dit zorgt volgens Designflooring ervoor dat het kan worden aangebracht over oneffen en bestaande ondervloeren, met inbegrip van oorspronkelijke vloeren zoals parket, keramiek en vloer, zonder dat eventuele onvolkomenheden doorschijnen in de nieuwe vloer.


Met de nieuwe 6,5mm dikke, akoestische schuimrug, vermindert de Designflooring Core naar eigen zeggen de geluidsoverdracht naar onderliggende ruimten tot 19dB, zonder de noodzaak van een ondervloer. Ideaal voor het verminderen van geluidsoverdracht in gebouwen met meerdere vloerniveaus. Palio Core is ook vochtbestendig, voor extra gemoedsrust.


"Hoewel het zeer sterk is aan de buitenkant, kunnen vloerenleggers er zeker van zijn dat onze productontwerpers een ‘montage vriendelijke' collectie hebben ontwikkeld, die gemakkelijk te snijden en even gemakkelijk te plaatsen is." aldus Steve Curry, Europees Verkoopdirecteur, Designflooring. "Het klikvergrendelingssysteem en de harde-kerntechnologie zorgen ervoor dat vloerenleggers een authentieke en luxe vloer kunnen plaatsen in elke ruimte, zonder het gebruik van lijm.”


Hij vervolgt: "Wij zijn enthousiast om onze nieuwe harde kerntechnologie in heel Europa te introduceren en bieden een superieure klikvergrendeling-vinylcollectie aan met verbeterde akoestische voordelen en de flexibiliteit om onze vloeren over oneffen en bestaande ondervloeren aan te brengen." Palio Core is volgens Curry stiller dan traditioneel laminaat en warmer voor de voeten dan echt hout en natuursteen. Die opmerking over echt hout durf ik hardop te betwijfelen, beste Steve...


Bovendien is Palio Core volgens hem duurzaam, gemakkelijk te reinigen, gemakkelijk te onderhouden en het kan in combinatie met vloerverwarming worden gebruikt. Het biedt ook een levenslange huishoudelijke garantie en een commerciële garantie van 12 jaar.