Verbeterde reinigingsdoekjes van Repair Care

17-07-2023
Verbeterde reinigingsdoekjes van Repair Care

Voor veel schilders en onderhoudsspecialisten is het een vertrouwd product: de Easy•Q Wipes van Repair Care. Deze vochtige reinigingsdoekjes – bedoeld voor het schoonmaken van handen en gereedschap – zijn nu nóg duurzamer, zachter voor de handen en gemakkelijker in gebruik. Enkele highlights onder de vernieuwingen zijn de verpakking en de biobased vloeistof in de doekjes.

Verbeterde reinigingsdoekjes van Repair Care

De grootste verbetering is de verpakking. Voorheen zaten de Easy•Q Wipes in een plastic bus. Zonde om die telkens weg te gooien. Daarom koos Repair Care voor een recyclebare, handzamere en gesealde verpakking waarin de doekjes lang vochtig blijven. Doordat de oude verpakking van de reinigingsdoekjes niet meer wordt geproduceerd, bespaart het bedrijf meer dan 3.000 kilo plastic per jaar. Wie toch liever gebruikmaakt van de plastic bus kan de nieuwe verpakking als navulling gebruiken.

Repair Care vermindert de CO2-uitstoot

Ook op andere fronten zijn verbeteringen doorgevoerd. Met de keuze voor een leverancier in het Verenigd Koninkrijk in plaats van Azië vermindert Repair Care de CO2-uitstoot van het transport en kan ze het product aanbieden tegen een scherpere prijs. Daarnaast is de vloeistof in de vernieuwde reinigingsdoekjes beter voor het milieu: deze is biobased en bevat geen chemische stoffen. Hiermee is het product bovendien zachter voor de handen.