Verffabrikant maakt vloerenolie

21-12-2016
Verffabrikant maakt vloerenolie

Verffabrikant maakt vloerenolie
RIJSWIJK- Ik kende de naam Biofa alleen van ecologisch verantwoorde verf, maar de fabrikant is (in ieder geval in Duitsland) ook actief in de vloeren markt met olie voor parket. Met dank aan het Parkett Magazin voor de inspiratie!

Parketvloeren die er uitzien alsof ze onbehandeld zijn worden steeds vaker gevraagd. Speciaal voor lichte houtsoorten, zoals esdoorn, eiken en naaldbomen heeft Biofa een nieuwe oppervlakte olie ontwikkeld die het lichte karakter van de vloer intact laat en deze tegelijkertijd beschermt, aldus de fabrikant. De basis is alkydhars, een milieuvriendelijk product dat ook de basis van de verven van het merk Biofa vormt.

Deze nieuwe Bianco olie 8683 is geschikt voor zowel ter plekke afwerken als machinaal afwerken en kan zonder grondolie zo op het onbehandelde hout worden aangebracht. Voor het met de hand aanbrengen adviseert de fabrikant, afhankelijk van de uitstraling, 1 of 2 lagen. Deze olie vergeelt niet volgens Biofa. Het resultaat is een matte, slijtvaste, waterafstotende en vuilwerende laag. Deze olie kan worden gecombineerd met de oplosmiddel vrije hardwax oliën van het merk: Biofa 2055 of 9062. Info via www.eco-verf.nl