Verhoog je winkelomzet!

 Verhoog je winkelomzet! | Parketblad


NIEUWEGEIN - Hoe zet je als verkoopadviseur van parket je offerte om in een order? Je leert het in één avond tijdens de training ‘Verhoog de omzet in uw parketwinkel’. Deze vindt plaats op dinsdagavond 20 mei bij de Plinten & Profielen Centrale in Wijk bij Duurstede. Meld je snel aan, het aantal plaatsen is beperkt.

 

WoonWerk bracht vorig jaar 100 mysteryshop-bezoeken bij parketspeciaalzaken. “Uit dit onderzoek blijkt dat verkopers van parket te vrijblijvend handelen. Hun verkoopinspanningen worden daardoor onvoldoende beloond. Verkopers hebben moeite met het afronden van de order. Daarom bieden wij trainingen aan om dit te verbeteren”, vertelt directeur Martin Liefhebber van WoonWerk.

 

Doel van de training

Tijdens training staat het meer commercieel resultaat halen uit een verkoopgesprek centraal. Dit begint met het herkennen van koopsignalen en -motieven. Ook leer je het initiatief nemen in verkoopgesprekken en dit initiatief te houden in vervolggesprekken. Daarnaast is er aandacht voor het toepassen van belangrijke overtuigingstechnieken, het creëren van waarde in onderhandelingen en omgaan met bezwaren van de klant. Natuurlijk gaat de training ook in op het opvolgen van offertes. Kortom: je kwaliteit, je service en je prijs verkopen om adviesgesprekken om te zetten in verkoopgesprekken.

 

Vragen naar levertijden

Deze training vond al eerder plaats op 1 en 14 april. Martin Mulder (51) van De Paal Parket in Schijndel begon er aan om zijn verkoopvaardigheden op te krikken. “Ik had al eens een andere verkoopcursus gedaan en voor mij was alles redelijk hetzelfde. Maar voor veel collega’s was alles echt nieuw. Vooral het leren herkennen van verkoopsignalen was interessant. Goed naar je klanten luisteren en deze hun verhaal laten doen. Als ze verder gaan informeren en vragen naar je levertijden, weet je dat ze over kunnen gaan tot een aankoop. Verder was alles prima geregeld. Deze cursus verdient zeker een 7,5!”

 

Praktische informatie

De training vindt plaats bij de Plinten & Profielen Centrale in Wijk bij Duurstede op dinsdag 20 mei 19- 21.30 uur. Deelnemers zijn vanaf 18 uur welkom voor een diner, dat wordt aangeboden door PPC. Deelname is gratis voor parketbedrijven die zijn aangesloten bij het Sociaal Fonds Wonen en voor PPC-dealers.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Geert Meijerink van WoonWerk: [email protected] of +31 (0) 306 020 170. Aanmelden kan via deze link.