Verlaging BTW op renovatie opnieuw verlengd

Verlaging BTW op renovatie opnieuw verlengd | Parketblad


DEN HAAG – Het Nederlandse kabinet en de oppositie hebben in hun begrotingsakkoord de tijdelijke BTW-verlaging van 21 naar 6 procent voor renovatie en herstel van woningen ouder dan twee jaar, opnieuw verlengd. De verlaging geldt nu tot 1 juli 2015. NRC Handelsblad maakte dit onlangs bekend. De verlaging werd op 1 maart 2013 ingevoerd en zou oorspronkelijk één jaar duren. Begin dit jaar werd de BTW-verlaging al verlengd tot 1 januari 2015.

Het 6-procenttarief is van toepassing op alle renovatie- en herstelwerkzaamheden in en aan woningen, maar geldt uitsluitend voor arbeidskosten en níet voor de gebruikte materialen. Het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van vloeren die in bouwkundig opzicht onderdeel (gaan) uitmaken van de woning, valt ook onder het 6-procenttarief. Hieronder worden vloeren begrepen, die zodanig zijn aangebracht dat verwijdering daarvan schade toebrengt aan de vloer als geheel. Zoals betonnen gietvloeren, plavuizen, tegels, terrazzo, kunststofvloeren en sommige parketvloeren.

Voor meer informatie: www.rijksoverheid.nl/ministeries/fin/nieuws/2013/02/28/tijdelijke-btw-verlaging-op-renovatie-herstel-en-tuinonderhoud-woningen.html.
Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Parketblad nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen