Verlichting voor onder iedere plint

13-10-2016
Verlichting voor onder iedere plint

Verlichting voor onder iedere plint


WIJK BIJ DUURSTEDE- De Plinten & Profielen Centrale heeft vanaf nu universeel toepasbare LED Plintverlichting. Deze is aan te brengen onder elke plint, maar ook onder keukenblokken of in trappen.

Het onderscheidende is volgens de groothandel dat het licht niet ín de plint zit, maar dat de parketteur of woningstoffeerder dit er zelf ónder monteert. “Afgelopen Domotex zag ik in Hannover dat iedere leverancier bezig was LED-lampjes in zijn plinten te verwerken. Wij hebben echter honderden verschillende plinten, daar kunnen wij niet allemaal een verlichte versie van maken. Daarom zijn wij gaan zoeken naar een systeem dat universeel toepasbaar is. Zo is het idee geboren van onze LED-strips, die je onder de plint plaatst”, aldus Drees Klaassen.

De oprichter van groothandel Plinten & Profielen Centrale ontwikkelde het idee verder uit met Productmanager Danny Benschop. “De zelfklevende, waterdichte strips zijn 5 meter lang en de bijbehorende diffusers zorgen voor een egale lichtbalk in wit of kleur (RGB). Doordat alles op laagspanning werkt, kun je het zonder speciale opleidingen installeren. Wij adviseren eerst een aluminium strip aan te brengen. Deze zorgt voor een goede warmteafvoer en verlengt de levensduur van de LED-verlichting aanzienlijk. Daarna plak je de strip tegen de muur ter hoogte van de onderzijde van de vloer, hierdoor komt je plint altijd 5 millimeter hoger te zitten. Om de strips aan elkaar te koppelen zijn er handige verbindingsstukken. Als alles klaar is, plak je er een kunststof afwerk strip op om het felle LED-licht diffuus en dus aangenaam te maken.”

Het systeem is uit te breiden met bijbehorende dimmer en afstandsbediening. Om de strips niet te laten opvallen als het licht uit is, zijn de afwerk strips er in melkwit (voor MDF-plinten), matgrijs en bruin. De LED-strips werken met een 24 volt-voeding en hebben volgens de groothandel een zeer lange levensduur van circa 50.000 branduren.