Vier nieuwe Bosch hamers in de twee-kilo-klasse

08-11-2016
Vier nieuwe Bosch hamers in de twee-kilo-klasse

Vier nieuwe Bosch hamers in de twee-kilo-klasse


RIJSWIJK- Ik ben gek op persberichten over elektrische boren en hamers. Ze staan bol van de omschrijvingen van kracht, vermogen en gewicht. Alsof het om beschrijvingen van kampioen boksers gaat. Bosch heeft nu vier nieuwe deelnemers in de twee-kilo klasse.

"Bosch vervangt de beproefde modellen GBH 2-28 DFV Professional en GBH 2-28 DV Professional met een nieuwe generatie boorhamers: de GBH 2-28 F Professional en de GBH 2-28 Professional. Deze nieuwe boorhamers bieden met 880 watt nog meer vermogen. Ook de allrounder GBH 2-24 Professional wordt krachtiger: deze biedt als GBH 2-26 F Professional en GBH 2-26 Professional voortaan een vermogen van 830 watt en een grotere boordiameter van 26 millimeter in beton. Er kan telkens gekozen worden uit het model met vaste boorhouder en het model met wisselboorhouder (F), waarbij bovendien een snelspanboorhouder voor boren met ronde schacht meegeleverd wordt." Pure vechters poëzie...

"De GBH 2-28 F Professional en de GBH 2-28 Professional zijn als eerste boorhamers in hun vermogensklasse uitgerust met „KickBack Control“. Deze functie verhoogt bij de zwaarste boortoepassingen de controle. Wanneer het elektrische gereedschap plotseling en onvoorspelbaar rond de booras begint te draaien, bijvoorbeeld bij het kantelen van de boor in gewapend beton, schakelt de geïntegreerde sensor de motor binnen een fractie van een seconde uit. Deze procedure voorkomt een onverwachte terugslag van het gereedschap en kan zodoende het risico van verwondingen verminderen. De vakman herkent aan het logo op de metalen afdekking dat zijn machines zijn uitgerust met „KickBack Control“. Bovendien zijn beide boorhamers uitgerust met een actieve trillingsdemping: een in het drijfwerkhuis geplaatste contraslinger werkt permanent tegen de lucht- en massakrachten uit het slagmechanisme en vermindert zo de trillingswaarden naar 11 m/s2. Het resultaat is dat er nauwkeuriger kan worden gewerkt, waarbij de gezondheid minder belast wordt en men minder snel vermoeid raakt."

Boren is zo veel meer dan alleen een paar gaten maken, zo blijkt maar weer uit deze beschrijving van Bosch. Het is een constant gevecht van mens tegen materiaal. Gelukkig is er gereedschap om te helpen bij deze strijd! KickBack Control!