Vinyl zonder Vinyl

duurzaam 04-04-2019
Vinyl zonder Vinyl

Vinyl zonder Vinyl
Parketgroothandel De Eik verkoopt nu een gezonder alternatief voor PVC Vloeren, een vinyl vloer zonder vinyl, ofwel de MeisterDesign vloeren van Meister vloeradviseur.

Volgens het bedrijf wordt het steeds duidelijker dat PVC slecht voor je is. De basisstof van dit type vloeren, vinylchloride, is kankerverwekkend, wat zorgt voor risico’s voor zowel de plaatser van de vloer als de gebruiker. De weekmakers die het harde PVC geschikt maken voor gebruik als vloer zijn hormoon ontregelend. Daarnaast klagen mensen over de stank van de vloer, wat hoofdpijn veroorzaakt en kunnen PVC vloeren niet goed tegen warmte, waardoor ze uitzetten. Inmiddels zijn verschillende producten, zoals kinderdrinkflessen en de antiaanbaklaag voor pannen, al vanwege dezelfde stoffen die in PVC vloeren zitten verboden. Volgens Parketgroothandel De Eik is het een kwestie van tijd voor ook PVC vloeren verboden gaan worden.

Desondanks is PVC een populair type vloer omdat het onderhoudsvrij is, lang mee gaat en waterbestendig is. De MeisterDesign vloeren, die De Eik als enige groothandel in Nederland verkoopt, zijn duurzaam, geurloos, hitte bestendig en zijn in bezit van een Blauwe Engel eco-keurmerk. Het MeisterDesignconcept is verkrijgbaar in vier verschillende varianten.

meister.nl/meister-vloeren/design

deeik.nl