Vloeren kijken op de BouwBeurs

14-02-2013
Vloeren kijken op de BouwBeurs

Vloeren kijken op de BouwBeurs


UTRECHT – Vorige week namen wij even een kijkje op de Internationale BouwBeurs. Hier kwamen in zes dagen 80.040 bezoekers voor de ruim 700 exposanten. Volgens organisator VNU Exhibitions was het gezien de malaise in de bouw op voorhand duidelijk dat de editie van dit jaar minder bezoekers zou trekken.

 

Op dit tweejaarlijkse vakevenement stonden naast enkele grote vloerbedekkingfabrikanten als Desso, Forbo en Gerflor, ook Esco Vloeren, Old Dutch Wood en Vloer & Wand. Dit laatste bedrijf is een nieuwe samenwerking tussen Finesse Parketvloeren in Rosmalen en Michels Parketvloeren in Wijchen. Verder waren er veel aanbieders van chemische bouwproducten, machines en gereedschappen, die ook in onze branche actief zijn. Zoals Frencken, Henkel, Mapei, Overmat, Schönox, Sika, Soudal, Speedheat, Tremco Illbruck, Unifloor, Union Hechttechniek en WTH Vloerverwarming & -koeling.

 

Tot 47 graden

Bij Metabo zagen wij de nieuwe KS 55 FS, een robuuste 1.200 watt cirkelzaag voor nauwkeurige zaagsneden. “Dankzij de geoptimaliseerde aluminium voetplaat kun je deze zaag zonder adapter combineren met bijna alle gangbare geleidingrailsystemen en zo bijzonder nauwkeurig zagen”, aldus product & brand manager Enno Riemersma. De handgrepen zijn ergonomisch gevormd en van rubber voorzien, het afzuigstuk is afneembaar en de zaaglijnaanduiding vergemakkelijkt nauwkeurige zaagsneden bij 0 tot 47 graden. Voor meer flexibiliteit is de KS 55 FS uitgerust met een vier meter lange rubberen kabel. 

 

 

 

 

 

 

Kitten van Genkem

Roztan promootte in Utrecht de lijmkitten High Tack en MS 55 van Genkem. Lecol introduceerde deze MS-kitten in 2010 in de parketbranche maar is daarmee gestopt. Alle kitten, lijmen en coatings van het Zuid-Afrikaanse Genkem worden nu geleverd door de voorraadhoudende groothandel in afdichtingmaterialen te Duivendrecht. “Voor de parketbranche zien wij veel in de Genkem High Tack-lijmkit”, vertelt vertegenwoordiger Dick Grachten. “Deze onderscheidt zich door een hoge dynamische belastbaarheid, zeer hoge aanvangshechting en goed uitvullend vermogen. Extra klemming is daarmee niet meer nodig en massieve plinten laten zich zo makkelijker verlijmen.” De MS 55-lijmkit is volgens Grachten bijzonder geschikt voor het verlijmen van traptreden. Roztan is de groothandeltak van zusterbedrijf Akar, specialist in afdichtingtechnieken. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Material Xperience

Gelijktijdig met de BouwBeurs vond in hal 1 van Jaarbeurs Utrecht Material Xperience plaats. Dit vakevenement voor (interieur)architecten en creatieve professionals richt zich op nieuwe materialen en werd bezocht door ruim 31.000 beursbezoekers. Meer dan 39 procent vergeleken met de editie van 2011. Het thema was ‘The Making Of’ ofwel de processen en technieken waarmee nieuwe materialen worden ontwikkeld, onderzocht en getest. Kennis van ‘The Making Of’ geeft meer inzicht in de toepassingsmogelijkheden en beperkingen daarvan.

Hierbij werd ook ingehaakt op het thema van de BouwBeurs: Bewust Bouwen. Wat is de juiste materiaalkeuze met betrekking tot duurzaamheid? Wat heeft de keuze voor alternatieve materialen voor invloed op het ontwerp- en bouwproces? Op Material Xperience stonden ruim tien aanbieders van vloerbedekkingen. Vooral in textiel, linoleum en pvc/vinyl. Maar ook Kaindl en Bamboo XL presenteerden zich er. Want wie bewust wil bouwen heeft aan bamboe een verantwoord, veelzijdig en duurzaam materiaal. Op de foto boven dit artikel laat Geert de Jong van twee bezoekers zijn nieuwe computervloerpanelen.

Vloeren kijken op de BouwBeurs
Vloeren kijken op de BouwBeurs