Vloeren kijken op Intirio

Gent 12-02-2013
Vloeren kijken op Intirio

Vloeren kijken op Intirio


GENT – Van 3 tot en met 6 februari vond de 15e editie van Intirio plaats. Vorig jaar mikte deze Belgische vakbeurs voor interieurdecoratie en huislinnen voor het eerst ook actief op vloerbedekkingen. In Flanders Expo stonden toen ruim 30 vloerenexposanten, dit jaar waren het er 38. Net als in 2012 kwamen de meeste uit België zelf en verder uit Nederland, Duitsland en Frankrijk. Pvc/vinylstroken waren er van mFLOR International, Moduleo en Tarkett.

mFLOR presenteerde zijn internationale projectcollecties mFLORPROJECT en mFLORCONTACT. De eerste wordt in Nederland en België exclusief verdeeld door Vloer Totaal Concept en is speciaal gemaakt om op grote oppervlakken met een minimale decorherhaling vloeren met hout- en steendecors te installeren.

CONTACT biedt een lijmloze en volgens mFLOR heel snelle plaatsingsmethode. “Hiervoor hebben wij de onderzijde van de delen voorzien van een absorberende textiellaag, die geïmpregneerd is met hars. Deze geeft een stevige maar niet permanente verbinding met de ondergrond doordat de hars niet uithardt. Hiermee is de ondervloer altijd bereikbaar en werk je heel snel”, vertelt commercieel-directeur Peter Kuipers. mFLORCONTACT is 3 mm dik en heeft een pvc-slijtlaag van 0,55 mm, die is afgewerkt met een beschermende matte polyurethaanlaag.