Vloeronderhoud onder strakke regie

29-01-2021
Vloeronderhoud onder strakke regie

Door een contract af te sluiten bij Vloerbewakers verduurzaamt de gemeente Eindhoven de parketvloeren in het Parktheater. Het bedrijf uit Luyksgestel bewerkte onlangs drieduizend vierkante meter houten vloeren in Parktheater Eindhoven met de producten van Pallmann. 
Vloeronderhoud onder strakke regie
Bart Ooms (bedrijfsleider Vloerbewakers) en Sander Clijsen (technisch commercieel adviseur Pallmann) regisseerden het bijzondere project met strakke hand. “Zulke opdrachten komen niet iedere dag op je pad”, vertelt Ooms. “Bovendien zijn de meeste vloeren in het theater gemaakt van tropische houtsoorten. Dat maakte de klus nog eens extra speciaal. In negen van de tien ruimtes, of het nu particulier of zakelijk is, tref je doorgaans eiken vloeren aan.”
 
Levensduur verlengd
Met de producten van Pallmann is de levensduur van de vloeren in het theater aanzienlijk verlengd. Een parketvloer in de juiste conditie houden is essentieel, maar dit belang wordt volgens Clijssen nog altijd onvoldoende erkend. “Binnen de meeste organisaties is het onderhoud van vloeren een ondergeschoven kindje.”
Dit wordt bevestigd door de bedrijfsleider van Vloerbewakers. “Veel gebouweigenaren besteden dit onderhoud uit aan schoonmaakbedrijven. Maar onderhoud is echt iets anders dan poetsen. Je moet kijken hoe je een houten vloer voor een periode van twintig jaar in goede staat houdt.”
Daarbij is het werken met goede partners als Pallmann cruciaal, aldus Ooms. “De samenwerking met Sander is ideaal. Hij geeft gedegen advies op locatie en lost samen met ons eventuele problemen altijd op.”
 
De volledige reportage is te lezen in Parketblad nr 1 2021


Vloeronderhoud onder strakke regie