Vloertrends bekijken op Domotex Hannover

27-12-2012
Vloertrends bekijken op Domotex Hannover

Vloertrends bekijken op Domotex Hannover


HANNOVER - Op Domotex, zaterdag 12 tot en met dinsdag 15 januari in Hannover, tonen 1.400 exposanten hun nieuwste vloeren. Daarbij worden volgens de organisatie de maatgevende vloertrends voor 2013 en 2014 zichtbaar. Zie ook www.domotex.de.

 

Soft Coolness

Helder en doorstroomd met licht, zo verschijnen moderne stedelijke ruim¬ten die vooral door architectuur en techniek zijn beïnvloed. Veel ‘niet-kleuren’ als wit, lichtgrijs en beige, maar ook zachte pastelkleuren, grijs¬achtig mint, hemelsblauw en huidkleuren doorbreken de strenge koelheid. Ook de houtsoorten zijn licht: ahorn, berken en gebleekt eiken in royaal, lang formaat.

 

Native Craft

Gezelligheid en natuurbeleving staan hoog aangeschreven in een wereld die wordt gedomineerd door techniek en virtualiteit. Dat is ook te zien op het gebied van design. Onregelmatige kleurschakeringen en ambachtelijk bewerkte oppervlakken die zaagruw, verouderd, gekit en gerepareerd zijn, wekken de indruk van oorspronkelijkheid en vakmanschap. Hierbij zie je vooral houtsoorten als es, lariks en eiken, maar ook snelgroeiende alternatieve materialen als bamboe. Verschillende houtsoorten en wrakhout worden ook graag gemengd en tot een patchwork gecombineerd. De kleuren zijn meestal aardkleurig en warm, bijvoorbeeld beige, bruin, roodbruin, oranje en oker. Krachtigere kleuren als flesgroen, turkoois, rood en geel verschijnen in etnische patronen, die nog steeds een belangrijk thema zijn.Dark Opulence

Glamour en weelderigheid mogen weer. Daartoe behoren ook luxe, glans en dramatiek. Bij de kleuren komt zwart sterk terug. Hiermee gepaard gaat een mix van donkere, elegante tinten: donkerbruin, mystiek violet, mid¬den¬¬nachtblauw, petrol, donkerrood, koper, barnsteen en goud. Bij parket en laminaat is een tendens naar donkere en edele hout¬soorten als gerookt eiken, noten en kersen. De legpatronen mogen luxueuzer zijn, van de klassieke visgraat tot stijlvol inlegwerk met verschillende houtsoorten in diverse kleuren.

 

Vloertrends bekijken op Domotex Hannover