Voorbereidingen nieuwbouw PPC gestart

01-12-2016
Voorbereidingen nieuwbouw PPC gestart

Voorbereidingen nieuwbouw PPC gestart


WIJK BIJ DUURSTEDE- Vandaag zijn de voorbereidingen gestart voor de nieuwbouw bij het hoofdkantoor van de Plinten & Profielen Centrale in Wijk bij Duurstede.

Op het bouwkavel komt 6.000 vierkante meter extra magazijnruimte om de opslagcapaciteit uit te breiden en het logistieke traject te optimaliseren. Als de nieuwbouw klaar is, is er inpandig bovendien ruimte voor totaal 15 bestelbussen en 10 vrachtwagens. Zo kan de snel groeiende groothandel altijd genoeg voorraad houden en al zijn klanten op tijd leveren. Doordat het complete wagenpark - net als nu - ’s nachts binnenstaat, blijft de kwaliteit van de ingeladen producten ook bij winterse omstandigheden gegarandeerd, aldus de groothandel.

Momenteel wordt aan de achterzijde van het pand van de Plinten & Profielen Centrale (PPC) aan de Weegmaat 3 in Wijk bij Duurstede een kavel bouwrijp gemaakt. De begroeiing is gekapt en de watergang achter de parkeerplaats wordt schoon gebaggerd en gedempt. Daarna wordt de watergang omgelegd zodat de waterhuishouding op bedrijventerrein Broekweg-Noord naar behoren blijft functioneren. Op maandag 9 januari volgend jaar beginnen de bouwactiviteiten. De oplevering van de nieuwbouw staat gepland voor halverwege 2017.

De directeur-eigenaars Lisa Augustin-Klaassen en Peter Klaassen van PPC hebben deze investering gerealiseerd in samenwerking met de Rabobank, zonder een beroep te doen op externe financiers. “Sinds wij in juli 2015 het bedrijf van onze vader Drees Klaassen hebben overgenomen, zijn wij dusdanig gegroeid dat deze uitbreiding noodzakelijk is om al onze klanten op onze vertrouwde wijze goed te kunnen blijven bedienen.” Op de foto boven het huidige hoofdkantoor, op de foto onder het bouwrijp maken van het nieuwe kavel.

Voorbereidingen nieuwbouw PPC gestart