Vooruit, nog een stuk zeep!

20-09-2017
Vooruit, nog een stuk zeep!

Vooruit, nog een stuk zeep!


RIJSWIJK - John Rietveldt is een man met vele petten en gek op rechtszaken, zo lijkt het. De CEO van I4F is ook werkzaam bij het Duitse vloeren merk Classen en meldt nu dat er ook een zaak loopt van Classen tegen IVC, onderdeel van Mohawk.

Akzenta Paneele + Profile GmbH, een dochterbedrijf van de Classen Group, heeft een schending van een patentrecht aanhangig gemaakt tegen Mohawk Industries’ IVC US, Inc. en IVC N.V. (samen “IVC”) bij het United States District Court for the Northern District of Georgia betreffende United States Patent 7,146,772, 8,544,231, 9,175,475, en 9,695,851.

De klacht houdt in dat IVC’s LVT serie Moduleo® inbreuk maakt op Akzenta’s patenten.  De klacht houdt ook verder in dat IVC willens en wetens inbreuk heeft gemaakt op Akzenta’s patenten en geprobeerd heeft om een sub-licentie van Akzenta's patenten te verkrijgen om aansprakelijkheid te ontlopen. En wie gaf die sub-licentie af? Jawel! Vällinge...

De Belgische tak en het moederbedrijf in Zweden zouden achter deze constructie zitten, aldus Rietveldt. Vällinge had dit nooit mogen doen, zegt hij. "Deze rechtszaak is noodzakelijk om Akzenta's vernieuwende intellectuele eigendom te beschermen." Allemaal in koor: wordt vervolgd!