Voorzichtig optimisme parketmarkt

25-04-2018
Voorzichtig optimisme parketmarkt

Voorzichtig optimisme parketmarkt
De Europese Federatie van de Parketindustrie (FEP) is gematigd positief over het gebruik van parket over het eerste kwartaal van dit jaar. De organisatie stelt een voortzetting vast van de relatief positieve trend, zoals die in 2017 was te zien.

Dat voorzichtige optimisme is vooral gebaseerd op de resultaten in Nederland en België. Voorlopige cijfers laten zien dat in deze landen het parketverbruik over het eerste kwartaal met 3 procent is toegenomen. De FEP verwacht dat de markten in Nederland en België in 2018 een verdere stijging van het parketgebruik zullen laten zien. Waar dat optimisme op is gebaseerd, geeft de FEP niet aan.

De parketmarkt in Duitsland werd over het eerste kwartaal geconfronteerd met een daling van 5 procent in de parketverkoop ten opzichte van de eerste drie maanden van 2017. Deze daling weerspiegelt volgens de FEP ‘de gematigde residentiële markt, het gebrek aan parketleggers dat leidt tot verschuiving van projecten, de concurrentie van ‘houtlook’-vloerbedekkingen en de afnemende schapruimte voor hardhouten vloeren in doe-het-zelfzaken in Duitsland.