Vrouwen in het Parket weten elkaar weer te inspireren

29-11-2016
Vrouwen in het Parket weten elkaar weer te inspireren

Vrouwen in het Parket weten elkaar weer te inspireren


WIJK BIJ DUURSTEDE- Gisteren zijn de Vrouwen in het Parket weer bijeengekomen voor een inspirerende en gezellige dag. Hoogtepunt was de presentatie van Lucinda Douglas, de Yes You Can Woman. “Pluk de rijpe vruchten van je eigen acties en sla vol zelfvertrouwen nieuwe wegen in!”

Voor de derde bijeenkomst van dit ondernemersnetwerk kwamen ruim 20 leden naar het hoofdkantoor van de Plinten & Profielen Centrale (PPC) in Wijk bij Duurstede.

Het ochtendprogramma van Vrouwen in het Parket stond in het teken van elkaar nóg beter leren kennen en kennismaken met de nieuwe leden. Daarbij presenteerden de deelnemers zichzelf en hun bedrijf, waarbij centraal stond waar zij zelf het meeste trots op zijn. Eveline van Buel van Studio Buel uit Arnhem was er voor het eerst bij. “Echt heel leuk en nuttig om zo’n hele dag met andere vrouwen uit de branche over elkaars ondernemingen en de vloeren wereld te praten. Mijn man Ronald en ik zijn sinds drie jaar bezig en denken er nu over personeel aan te nemen. Van collega-ondernemers die al jarenlang hun bedrijf hebben, heb ik daar vandaag veel belangrijke dingen over gehoord waar je dan rekening mee moet houden. Ik wil dan ook zeker contact houden met mensen die ik hier vandaag heb ontmoet!”

Na de ochtendsessie konden de vrouwen genieten van een lekkere Japanse lunch, waarbij zij zelf hun sushi rolden van kleefrijst, rauwe vis, zeewier, avocado en shiitake paddenstoelen. Tijdens het middagprogramma inspireerde Lucinda Douglas de parketvrouwen hoe zij het heft in eigen handen kunnen nemen. “Dat wat je wilt, is binnen handbereik. Met de juiste mindset, inzet en de manier waarop jij jouw boodschap communiceert, kan ook jij de wereld veroveren! Als onderneemster én als vrouw laat ik de wereld zien wie ik ben. Dat kan ook jouw verhaal zijn en daarom wil ik dit met je delen. Want jouw uniekheid mag zeker terugkomen in je eigen bedrijf of organisatie. Jouw zichtbaarheid en eigenheid maken het verschil en maken jou verleidelijk en succesvol.” Bij haar presentatie legde Douglas veel nadruk op persoonlijke ontwikkeling. “Want persoonlijk succes gaat altijd aan succesvol ondernemerschap vooraf!”

“Sowieso een ontzettend inspirerende dag. Heel waardevol dit zo te doen met vrouwen uit dezelfde branche, die het toch allemaal weer net wat anders doen. De een zit echt in het parket, een ander legt zelfs, terwijl weer iemand anders in de woninginrichting zit. Ondanks alle verschillen blijkt dat je regelmatig tegen dezelfde problemen aanloopt”, vertelt Edith van IJsselmuiden van Het Parkethuis in Gennep, die er ook voor de eerste keer bij was. “Ook de middag met Lucinda Douglas was erg goed. Dat je in jezelf moet geloven en dat moet uitstralen naar je klant, zodat die bij jóu koopt en niet bij je buurman.”

“Heel leuk om te zien dat er bij elke bijeenkomst steeds meer een band komt tussen iedereen”, zegt oprichter Lisa Augustin-Klaassen, directeur-eigenaar PPC en oprichter van Vrouwen in het Parket. “Vandaag hebben wij naast het inspirerende programma ook aandacht besteed aan hoe wij allemaal gemotiveerd kunnen blijven door onze netwerkgroep. Centraal daarbij staat hoe wij van elkaar kunnen leren en de groep tot een club van ons allemaal kunnen maken. Heerlijk om na elke bijeenkomst alle vrouwen vol inspiratie naar huis te zien gaan. Dat geeft mij weer energie voor een volgende keer. Op naar Vrouwen in het Parket #4!”