Waterbestendig en eenvoudig te leggen

06-01-2016
Waterbestendig en eenvoudig te leggen

Waterbestendig en eenvoudig te leggen

WIELSBEKE- Sensation is de naam van de nieuwe laminaat collectie van Pergo. Wat volgens de fabrikant de grootste troefkaarten zijn van deze serie is de volledige waterbestendigheid en het leggemak.

Sensation is duurzaam, mooi en praktisch, zo stelt men bij Pergo. De vloer heeft een Perfect Fold 3.0 drop down verbinding systeem (handig onder deurlijsten en onder radiatoren), een waterafstotend oppervlak (waarbij de voeg al bij de productie in de plank wordt geperst en dus niet achteraf wordt aangebracht) dankzij de AquaSafe coating en een TitanX coating die ook beschermt tegen krassen, schokken en slijtage door dagelijks gebruik. De lijn is verkrijgbaar in gebruiksklasse 32 en gebruiksklasse 33.

Er zijn tien dessins verkrijgbaar. De kleur en de textuur van ieder ontwerp lopen door op alle delen van de plank, ook op de voegen tussen de planken, wat zorgt voor een natuurlijke uitstraling, aldus Pergo. De textuur oogt diep en natuurlijk, de afwerking is mat. De serie speelt in op de trend van de natuur binnen halen: botanische prints, kamerplanten, warme kleuren. Manor Oak en Coastal Oak zijn hier voorbeelden van Ook de combinatie van perfect en natuurlijk imperfect is terug te zien in de decoren van Sensation. Een gebruikte, verweerde look met wormgaatjes, scheuren en knoesten in het hout. Kortom: een vintage uitstraling. Voorbeelden bij Sensation zijn Scrapped vintage oak en Urban grey oak.

Scandinavisch grenen is de derde trend bij de uitstraling van Sensation: Brushed white pine is een voorbeeld. Originele dennen planken uit Noorwegen die Oke Nollet, hoofd design van Pergo, op vakantie tegenkwam vormen de inspiratie voor dit ontwerp. "Ik kwam het tegen op de wanden van mijn chalet en vond het prachtig. Dennenhout is zeer zacht trekt veel stof aan en is daarom niet echt geschikt voor op de vloer, maar als laminaat decor is het natuurlijk prima te gebruiken. Ik kocht een paar planken bij de plaatselijke houthandel, nam deze mee terug naar België en ons R&D team heeft er een prachtig decor van nagemaakt."

Pergo staat op Domotex in hal 6 stand F44. Sensation zal daar uiteraard uitgebreid te zien zijn.