Watervast en thermisch belastbaar

21-11-2022
Watervast en thermisch belastbaar

Met de nieuwe SMP-lijm K 195 breidt THOMSIT het portfolio uit met een zeer sterke 1-K-hybridelijm voor elastische materialen, in het bijzonder vinyl-designvloeren (LVT).

Watervast en thermisch belastbaar

De watervaste lijm is uitermate bestand tegen hoge temperaturen, en is ook geschikt voor sterk belaste ondergronden. Het 2-in-1-product voor vloeren en wanden zorgt voor een kleinere voorraad, en onderscheidt zich dankzij de SMP-technologie door een eenvoudige verwerking bij een hogere mate van gezondheidsbescherming.

De nieuwe SMP-lijm THOMSIT K 195 garandeert de vakman een veilige en duurzame verlijming dankzij een bijzonder hoge weerstand: tegen thermische belastingen, vocht en sterke belasting. De kans op schade is zodoende geringer en voorkomt claims wegens gebreken. Na uitharding van de lijm is het met THOMSIT K 195 gelegde oppervlak bestand tegen temperaturen tot 80°C. Dit is bijvoorbeeld bijzonder handig bij toepassingen zoals serres met sterke zonnestraling in de zomer. Bovendien is de SMP-lijm uiterst waterbestendig, en ten opzichte van dispersielijmen duidelijk beter bestand tegen vocht, bijvoorbeeld bij tijdelijk binnendringen van water in voegen. Dankzij zijn optimale sterkte is THOMSIT K 195 ook geschikt voor oppervlakken met een hogere verkeersbelasting, bijvoorbeeld bij frequent berijden door vorkheftrucks of hefwagens.