Wielerploeg test vinyl vloer

16-06-2016
Wielerploeg test vinyl vloer

Wielerploeg test vinyl vloer

WIELSBEKE (B)- Op 6 mei bouwde Quick-Step een speciaal warming-up podium van 12 bij 3 meter voor de proloog van de Giro in Apeldoorn. De doelstelling was de kwaliteitsclaims van de Livyn Pulse collectie op de proef stellen.

Tijdens hun warming-up toonden de renners van Etixx-Quick-Step aan dat de vloer bijzonder sterk en duurzaam is en dus uitstekend past in intensief gebruikte ruimtes. Op de vloer met decor Zeebries Eiken werden de fietsen getuned en getest. De opvallende tekening van het decor, met noesten en barsten, viel zelfs de zeer geconcentreerde renners op, aldus de fabrikant. Ze waren er van overtuigd hun voorbereiding te doen op een echte houten vloer. zowel wat betreft de optiek met vele kleurnuances als hoe de vloer aanvoelt.

De vloer bleek zeer goed bestand te zijn tegen krassen, vlekken en water. Niet alleen de bokken met fietsen die stonden te spinnen, ook de scherpe noppen onder de wielren schoenen waren een representatieve belasting voor de vloer. Na afloop was de vloer volgens Quick-Step nog in perfecte staat. De beschermlaag met Stain & Scratch Guard technologie zorgt er voor dat krassen, vuil, vlekken en slijtplekken geen kans maken. Ook olie van de tandwielen en vallende schroevendraaiers hadden geen nadelig effect op de vloer. Stain Guard zorgt dat vlekken, zelfs wanneer deze al enige tijd op de vloer zitten, eenvoudig verwijderd kunnen worden. Renner Marcel Kittel zette met een stift zijn handtekening op de Pulse vloer en ook dit kon moeiteloos worden verwijderd zonder een spoor achter te laten.

Het smeltende ijswater en het zweet van de renners hadden ook geen effect op de vloer. Dit maakt de Livyn Pulse dan ook zeer geschikt als vloer voor een work-out ruimte of sportschool.