Winnaars Houtraadprijsvraag Lakerveld bekend

15-04-2014
Winnaars Houtraadprijsvraag Lakerveld bekend

Winnaars Houtraadprijsvraag Lakerveld bekend


GORINCHEM – De schuurschijfklokken van Qoowl zijn gewonnen door Frank Linde (Parketfabriek Lieverdink), Gérard Pieket (Parketzorg) en Dennis Venema (DeVe Parketservice). Uit de veertien op de stand van Lakerveld Woonvakbladen juist ingevulde lijsten trok de jury op goed geluk dit drietal. Zij krijgen hun klok binnenkort thuis bezorgd.

 

De Houtraadprijsvraag trok begin april veel houtkenners – en mensen die dachten verstand van hout te hebben - naar de stand van Lakerveld Woonvakbladen op Vakdagen Parket & Woninginrichter in Evenementenhal Gorinchem. Het hout hiervoor was ter beschikking gesteld door parketfabrikant Beter Hout in Best. De tien soorten waren: eiken, jatoba, kempas, robijn (curupixa), sucupira (zwarte kabbes), kambala (iroko), afzelia, merbau, wit essen en wengé.

 

Schuurschijf

De unieke houten klokken van Qoowl worden onder de naam ‘Terloops’ gemaakt van gebruikte schuurschijven. De klokken worden door de ontwerpers zelf in hun werkplaats met de hand gemaakt. De schuurschijven die worden gebruikt, worden ook omgevormd tot klokken. “Door deze slijtage vertelt de klok het verhaal van een echte ambachtsman. Het intensieve gebruik van de schuurschijf zorgt ervoor dat een patroon ontstaat. Doordat dit patroon op iedere schijf anders is, is iedere klok uniek!”, aldus Quinten Peuling en Wisse Trooster van Qoowl.

De schuurschijf heeft een houten basis en lasergesneden houten wijzers wat zorgt voor een robuuste look. De gedachte achter de klokken is dat de tijd vanaf nu alleen nog maar zal slijten. Iedere parketspecialist zou een echte Terloops in zijn showroom of werkplaats moeten hebben. Natuurlijk van zijn eigen schuurschijf!Design shop/studio

De twee productontwerpers zijn ook de initiatiefnemers achter Dokpunt in Eindhoven. Hierin werken afgestudeerden Industrial Design van de TU Eindhoven samen. Aan de Smalle Haven 6 in Eindhoven hebben de in totaal vier bedrijven met Dokpunt hun eigen design shop/studio. Hier kun je de klokken – en nog veel meer designproducten - in het echt zien!

 

Op de foto de mannen van houtsponsor Beter Hout uit Best, bekend van zijn multiplanken. Links Jos Tourné van Lakerveld Woonvakbladen. Hij helpt u graag met uw marketing en verkoop.

Winnaars Houtraadprijsvraag Lakerveld bekend
Winnaars Houtraadprijsvraag Lakerveld bekend