Winnaars Parquet Challenge bij Tour de France

05-07-2012
Winnaars Parquet Challenge bij Tour de France

Winnaars Parquet Challenge bij Tour de France


LUIK – De vier winnaars van de Quick-Step Parquet Challenge zijn 30 juni naar de proloog van de Tour de France in Luik geweest. V.l.n.r: Walter Esch (Platform Parketbranche) Ronald Kiewiet, Benny van Roosmalen, Berry Veldmans (Quick-Step), Henk Pruysen en Ardy de Ruyter. De VIP-tour voor de jongens van Pruysen Parket begon ‘s morgens in het bij Maastricht gelegen Kanne. Daar werd het viertal op cruiseschip De Veerman ontvangen met een glas prosecco. Gastheer Berry Veldmans had ook een twintigtal Royal-dealers van dit harde-vloerenmerk (www.quick-step.com) uitgenodigd. Het hele gezelschap voer onder het genot van een uitstekend verzorgd buffet richting Luik. Vanaf het zonnedek was een groot deel van de route goed te zien. Om 14 uur startte de proloog en hadden de Nederlandse gasten op de Maaskade te Luik kans de bijna 200 renners van dichtbij te zien.

 

Recordtijden

Hoewel het winnende team van de Quick-Step Parquet Challenge in Gorinchem een recordtijd had neergezet van 27:18 minuten, kon dit niet tippen aan de recordtijden die de proloogrijders wisten te behalen met snelheden tot 60 kilometer per uur aan toe! De proloog werd gewonnen door Cancellara van het team Radio Shack/Nissan. Sylvain Chavanel van Quick-Step/Omega Farma werd mooi derde. Nadat de laatste renner was gefinisht, ging het Quick-Step-gezelschap weer per boot terug naar Kanne. “De gehele dag was er zon, eten en drinken in overvloed, waardoor iedereen volop heeft kunnen genieten van een heel bijzonder evenement!”, aldus Walter Esch.

De Quick-Step Parquet Challenge vond in april plaats op Vakdagen Parket & Woninginrichter. De achtste editie van deze vakbeurs staat gepland voor maandag 8 tot en met woensdag 10 april 2013, wederom in Evenementenhal Gorinchem (www.evenementenhal.nl). Parketblad houdt u op de hoogte van alle ontwikkelingen. Nog geen abonnee? Vraag dan onder Abonneren & Lezersservice een gratis proefnummer aan!Quick-Step renner Peter Velits direct na zijn start.

Winnaars Parquet Challenge bij Tour de France