WoonWerk waarschuwt tegen prijsstunten

10-05-2012
WoonWerk waarschuwt tegen prijsstunten

WoonWerk waarschuwt tegen prijsstunten


NIEUWEGEIN – Directeur Martin Liefhebber van WoonWerk waarschuwt op zijn blog (www.werkeninwonen.nl) voor prijsstuntacties als reactie op de geplande verhoging van BTW van 19 naar 21 procent per 1 oktober. “Waar we in moeten investeren, is vertrouwen bij de consument. Stuntacties met de prijs voor 1 oktober zullen dat vertrouwen eerder ondergraven dan opbouwen. Ondernemers in de woonbranche moeten zelfvertrouwen uitstralen en vertrouwen in de toekomst, dat overtuigd meer dan te veel aandacht voor een BTW-verhoging.”

Op zijn blog legt Liefhebber uit dat de verhoging van het BTW-tarief past in een groter pakket aan maatregelen om de economie weer gezond te maken. “Iedereen beseft dat er maatregelen nodig zijn. Het belangrijkste voordeel voor de woonbranche is dat er duidelijkheid ontstaat zodat iedereen weet waar hij aan toe is. Op dat moment mag je verwachten dat consumenten weer keuzes gaan maken hoe zij hun (spaar)geld gaan besteden. Die duidelijkheid is er nu.”

Een tweede effect zal volgens de WoonWerk-directeur zijn dat het consumentenvertrouwen weer gaat stijgen. “Lang was er onzekerheid of de politiek in staat was de noodzakelijke maatregelen te nemen. Daar ziet het nu wel naar uit. Duidelijkheid en een stijgend consumentenvertrouwen zullen de terugslag die ook ontstaat op het doen van aankopen als gevolg van een hogere BTW, meer dan compenseren.”