Workshops Frencken HMC Amsterdam

27-06-2018
Workshops Frencken HMC Amsterdam

Workshops Frencken HMC Amsterdam
Op uitnodiging van het Hout- en Meubileringscollege verzorgde Henk de Boef namens Frencken een drietal workshops. Zestig eerstejaars leerlingen kregen op deze themadag in hun stageperiode in drie sessies van twee lesuren lijmkennis, tips & tricks aangereikt.

Het eerste lesuur werd besteed aan fundamentele theorie. Hierin werden diverse lijmsoorten en hun toepassings- en verwerkingsmogelijkheden besproken. Omdat de leerlingen tijdens hun stage regelmatig werkstukken verlijmen was de interactie al snel aanwezig. Zo werd kennis delen het centrale item van de workshops. In het tweede lesuur stond de praktijk centraal.

De leerlingen hebben meerdere verbindingen verlijmd: een koud verstek en haakse verbindingen met Lamello en met Domino. Tijdens het maken van de werkstukken werd er veel praktische informatie gedeeld. Het gezegde ‘al doende leert men’ werd door de leerlingen met veel enthousiasme in praktijk gebracht. Zowel het HMC, bij monde van docent meubelmaken Marc van Balen, als Frencken spreken enthousiast over de prettige samenwerking. Deze workshops zullen ongetwijfeld een vervolg krijgen. De leerlingen hebben kennis opgedaan die hen verder helpt in hun opleiding en latere carrière.