Sponsoring Bijlard

29 mei 2018

De spectaculairste zeilwedstrijd ter wereld, de Volvo Ocean Race, zal in week 26 finishen in Scheveningen. De finishweek gaat gepaard met volop festiviteiten en evenementen in en rond de haven. Een van die evenementen is ‘BouwjeBootje’, een project dat al meerdere keren is gehouden rondom grote watersportevenementen.

Bijlard International en Goedkoop Bouwmaterialen sponsoren samen ‘BouwJeBootje’, een initiatief van creatief ontwerper Caspar ten Berge. De doelstelling is om tweehonderd bootjes te bouwen. Deze zullen te water worden gelaten in de week van de Volvo Ocean Race, en wel op woensdag 27 juni 2018. Elke basisschool in Nederland heeft zich kunnen inschrijven voor een gratis ‘BouwJeBootje’-bouwpakket, bestaande uit het benodigde hout (op maat gefreesd), schroeven, lijm, verf en een peddel. Het pakket wordt op school afgeleverd compleet met tekening volgens het ‘BouwJeBootje’-principe.

Vanaf 21 mei zijn de ingeschreven scholen begonnen met bouwen en het eindresultaat is een roeiboot van 2,35m lengte en een gewicht van 23 kg, geschikt voor twee kinderen. Bijlard International en Goedkoop Bouwmaterialen sponsoren samen alle benodigde materialen. In elk pakket zit voldoende Bijlard MS Polymeer CS 60 om het hout aan elkaar te lijmen maar ook om waterdicht af te werken. Volgens directeur Peter Bijlard, een gepassioneerd zeiler, past deze sponsoring uitstekend bij zijn bedrijf. Bijlard International heeft veel klanten in de scheepsbouw en daarnaast vindt het bedrijf het belangrijk dat kinderen met techniek en houtbewerking in aanraking komen. Vakmensen zijn hard nodig, niet alleen nu maar vooral in de toekomst, aldus Peter Bijlard.

 

Tags: , , , , , , ,